2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

TTSO'dan AKP'li Aslan'a sitem

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı, tekstil konusunda ağırlığın Erbaa İlçesi’ne verildiğini ifade ederek, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’a sitemde bulundu.

Başkan Sarıtaşlı, ayrıca Tokat Havaalanı’nın mutlaka açılması gerektiğini ifade ederek, Aslan’dan konuyla ilgili talepte bulundu.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 2. dönem için tekrar seçilen Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TTSO) Orhan Sarıtaşlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette çalışmalarından dolayı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’a teşekkür eden TSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, ayrıca sitemde de bulundu. Sarıtaşlı, "Tekstil konusunda hep ağırlığı Erbaa İlçesi’ne veriyorsunuz. Duyuyoruz, tekstil yatırımlar Erbaa’ya gidiyor. Bu anlamda yatırımları biraz Tokat’a kaydırın, size biraz sitem ediyoruz" dedi.

Başkan Sarıtaşlı’nın sitemine AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Erbaa İlçesi’nde tekstil sektörünün gelişiyor olması ve eleman konusunda bir arkadaşımıza Erbaa’yı sunduk. Erbaa da Tokat’ın bir parçası, Erbaa’yı Tokat’tan ayrı düşünmüyoruz. Bir başka arkadaşımızı da Pazar İlçemize yönlendireceğiz. Bir sektörü birilerin sürüklemesi gerekiyor. Bu anlamda Tokat’ta böyle yatırımcıların ön ayak olması lazım. Erbaa’da Özdilek firmasının üretilen malı alma konusunda katkısı var. Yani öncü ve sürükleyici oldu. Hangi sektör olursa olsun bir sürükleyici olmazsa o sektör gelişmiyor" diye cevap verdi.

Aslan, Tokat’ta doğalgaz konusunda BOTAŞ tarafından zemin etüt ihalesi yapıldığını ve süreç başladığını ifade ederek, "Bu bizim için avantaj, bundan sonrası için çok fazla bir endişemiz yok. Erbaa, Niksar ile ilgili bir sıkıntımız var, onu çözmeye çalışıyoruz. Bizim başlangıçtaki amacımız özellikle Tokat merkez ve büyük ilçelerimiz Zile, Turhal, Niksar ve Erbaa doğalgaz kapsamı içindeydi. Ama BOTAŞ’ın bu konuda bazı tereddütleri var. Doğalgaz Amasya’dan geleceği için Zile ve Turhal’da sorun yok, Erbaa ile Niksar’da şuanda sorun var. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz" dedi.

"HAVAALANI MUTLAKA AÇILMALI"

TSO Başkanı Sarıtaşlı’nın Tokat Havaalanı’nın mutlaka açılması gerektiği yönündeki sözlerine cevap veren Aslan, havaalanına yeni yatırım yapmanın imkansız olduğunu belirtti. Aslan, şöyle devam etti:

"Bu konu meclise de geldi. Türkiye’de o kadar atıl yatırımlar yapılmış ki, özellikle havaalanlarıyla ilgili. Yani havaalanıyla ilgili yeni bir yatırıma girseniz bu ciddi bir spekülasyon konusu olur. Mevcut haliyle nasıl kullanabiliriz, ona bakacağız."
Başkan Sarıtaşlı, özel hava yolu şirketleriyle yolcu bulunabileceğini ve talep olduğunu belirterek, "Ben Tokat’ta havaalanı açıldığında çalışacağına inanıyorum. Önce sizin inanmanız, sizi inandırmamız lazım. Hava yolu ulaşımında durumlar değişti, eskisi gibi değil. Özel hava yolu şirketleri 69 YTL’ye Türkiye’nin bir yerinden bir yerine taşımacılık yapıyor. Haftada iki sefer burada uçak olsun kesinlikle talep olur. Yani artık şartlar değişti. Havaalanında 5-6 elmanla çalıştırıp fazla masraf yapılmadan bu işler yapılabilir. Havaalanı bizim için prestij" şeklinde konuşarak, AK Parti Tokat Milletvekili Aslan’dan yardım istedi.
Aslan, TSO Başkanı Sarıtaşlı ile birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek, konuyu aktarabileceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 15:08:48
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 17:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?