6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tufan'ı baraj yuttu!

BARAJDA BALIK TUTARKEN KAYBOLAN GENÇ, 7 GÜNDÜR BULUNAMADI

Tokat'ın Almus ilçesinde balık tutmak için sandalla baraja açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan genci arama çalışmaları bir haftadır devam ediyor.

Almus'ta motorlu sandalla balık tutmak için tek başına baraj gölüne açılan Tufan Aybek'i (28) arama çalışmalarına teknolojik cihazlar yardımı ile devam ediyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Şubesi arama kurtarma ekipleri ile TÜBİTAK'tan gelen ekipler su altı kamerası ile çalışmalarını sürdürüyor. Aybek'in barajın hangi noktasında düştüğünün bilinememesi ise çalışmaları güçleştiriyor.

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ekiplerin özveri ile arama çalışmalarını yürüttüğünü ancak gerek su altında görüş mesafesinin düşmesi gerekse soğuk havanın çalışmaları güçleştirdiğini kaydetti. Başkan Arıkan, 7 kişilik dalgıç ekibinin yanı sıra TÜBİTAK'tan gelen ekibin bir cihaz ve su altı kamerasıyla tarama yaptığını belirterek, "Ekiplerin 2 gün daha arama çalışmalarına devam etmesini bekliyoruz. Suyun soğuk olması nedeniyle yaklaşık 10 dakikalık dalış gerçekleştirebiliyorlar. Günlerdir yapılan çalışmalar nedeniyle yoruldular. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan da arama çalışmalarına katılmaları için yardım isteyeceğiz. Aybek, ailesi ise devletin tüm imkanlarını seferber ederek yürüttüğü çalışmalar sonucu oğullarının cesedinin bulunmasını arzu ediyor" diye konuştu.

Babası balıkçılık yapan özel bir güvenlik elemanı olarak bir tesiste çalışan evli ve bir çocuk babası Tufan Aybek'in göle açıldığı sandal ile yakınlarında çizmeleri bulunmuştu.

BARAJDA BALIK TUTARKEN KAYBOLAN GENÇ, 7 GÜNDÜR BULUNAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:33:03
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 19:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?