7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Turhal Belediyesi aşure dağıttı

Turhal Belediyesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure tatlısı dağıtıldı.

Turhal Belediyesi önünde düzenlenen aşure gününe Belediye Başkanı Ali Gözen, AK Parti ilçe Başkanı İzzet Bozduman ve yönetim kurulunun yanı sıra belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Gözen, muharrem ayında İslam tarihinde çok acı ve tatlı olayların meydana geldiğini belirtti.

Gözen, "10 peygambere lütufların bağışlandığı gün, muharrem ayı içerisinde olmuştur. Bu nedenle bir taraftan acı, bir taraftan keder ve bir taraftan da o peygamberlere verilen önemli hediyelerin verildiği günün olması münasebetiyle her iki anlamda da bizler için çok önemli, çok değerli bir gün. Biz Turhallı hemşehrilerimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu içerisinde yaşamalarını arzu ediyoruz. Bu nedenle bugün burada aşure dağıtım törenimize katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizin hiç bozulmamasın" dedi.

Başkan Gözen, birliktelik sağlandığı müddetçe güçlü olacağımızı ifade ederek, "O zaman güçlü bir Türkiye, güçlü olan bir millet, elbette tüm dünyanın dikkatini çekecektir. Şu anda da ülkemizin her geçen gün gittikçe güçlenmesinden dolayı dünya milletlerinin tam manasıyla dikkatini çekmektedir. Eskiden Türkiye'yi tanımayan, Türkiye'yi bilmeyen devletler, bugün Türkiye ile ortak iş yapma çabası ve gayreti içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun tek amacı varsa birlikte hareket etmektir. Güçlü olmamız dayanışmamızın birlikteliğini görünce insanlar artık sizlere itibar ediyor. Turhal'ımız içinde bu sözüm geçerlidir. Biz kenetlenmiş olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece daha nice böyle mutlu günler yaşayacağız, daha nice böyle huzur içerisinde ilçemizde hizmet verilmeye devam edileceğiz" diye konuştu.

Başkan Gözen, konuşmasının ardından vatandaşlara aşure ikramı yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 16:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?