30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Turhal Kulesi yükseliyor

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından 65 metre yükseklikte yapılacak olan kule inşaatı hızla yükseliyor.

Belediye Sosyal Tesisleri ve Kule inşaatında incelemelerde bulunan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, büyük projede kule inşaatının en önemli ayağı olan temel kısmının tamamlandığını söyledi.

Kule ve sosyal tesis inşaatının 1 yılda tamamlanmasının planlandığını belirten Başkan Gözen, "Mart ayı içerisinde de bir temel atma töreni düzenleyeceğiz. Bununla birlikte hem kule inşaatı hem de sosyal tesis inşaatı birlikte yükselecek. Bildiğiniz gibi müteahhit firmaya tesisin tamamlanması için 14 ay süre verildi. Fakat 1 - 1,5 ay çetin geçen kış şartları nedeni ile bir gecikme olabilir. Önümüzdeki yıl bu aylarda inşaatımızı tamamlamış ve hizmete sunmuş olacağız. Bugüne kadar yaptığımız tüm inşaatlarda vermiş olduğumuz sürelerde hiç aksama olmadı. İnşallah çok büyük bir olumsuzluk olmadıkça bu inşaatımızda zamanında tamamlanacak. Böyle büyük bir proje bölgemizde ilk uygulanıyor. Amacımız ilçemize yerli turist gelmesini sağlayarak ticari hareketlilik sağlamaktır" dedi.

65 metre yükseklikte bir saatte çevresi etrafında bir tur atacak olan kule'nin sosyal tesis bölümünde ise İki düğün salonu, kafeterya, alışveriş merkezi yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012 Cuma 09:18:54
Güncelleme :24 Şubat 2012 Cuma 09:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?