6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Turhal yatırımcıları çekiyor

Tokat'ın Turhal İlçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Turhal'da 2005 yılında kurulan ve hızla büyümeye başlayan OSB'de yatırım yapan bir tekstil firması üretime başladı. İlk etapta 100 kişinin istidam edildiği tekstil fabrikasına ihraca yönelik penye ve tişört imalatı yapıldığı bildirildi.

Tekstil fabrikasında incelemelerde bulunan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, teşvik kapsamında olan ilçeye iş adamlarını yatırıma davet etti. Başkan Gözen, İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerde iş adamları ile sık sık biraya gelerek yatırım çağrısı yaptıklarını ifade ederek, "Bu toplantıların olumlu sonuçlarını biraz geçte olsa almaya başladık. Yılmazlar Tekstil ilçemize yatırım yaparak şu anda 100 kişilik bir istihdam oluşturdu. Bu ilerleyen zamanda daha da artacak. Bununla birlikte yine Turhal OSB'de 4 fabrikanın daha faaliyete geçmesini bekliyoruz. Bahar aylarında yeni yeni fabrikaların temelleri atılmak suretiyle sanayimiz hızlanmaya başlayacak. Bana göre sanayi bir çocuk gibidir. Ağır ağır ve emin adımlarla büyüyen sanayimiz, daha sağlam büyür diye düşünüyorum" dedi.


DD Yılmaz Tekstil Yetkilisi Dursun Yılmaz ise Turhal'a gelmelerindeki asıl amacın maliyeti düşürmek olduğunu söyledi. Yılmaz, "İstanbul'da artan maliyetler dolayısıyla Anadolu'nun çeşitli yerlerini seçiyoruz. İşte onlardan birisi de Turhal idi. Burada yaptığımız araştırmalar neticesinde tekstil fabrikası pek fazla olmadığını öğrendik ve buraya yatırım yapma ihtiyacı duyduk. Şu anda penye ve tişört imalatı yapıyoruz. İhraca yönelik yaptığımız üretimlerde şu anda 100 kişi çalışıyor. Ama hedefimiz bir yıl içerisinde bu sayıyı 150-200 seviyesine çıkarmak. Bizim Turhal'a yatırım yapmamıza öncülük eden ve her türlü imkanı sağlayan Belediye Başkanı Ali Gözen'e çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanın desteği bizlere güç veriyor" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?