6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Turhal'a doğalgaz verildi

Tokat'ın Turhal ilçesinde doğalgaz vanası açılarak doğalgazın trafo merkezine ulaştırıldığı bildirildi.


BOTAŞ Genel Müdürlüğü, Tokat-Amasya hattı proje sorumlusu Alper Özdemir, BOTAŞ olarak işlemlerini bitirdiklerini ifade ederek, "Dağıtım firması da şehir içi çalışmalarını tamamladı. Şu anda konutlara gaz verebilir durumdayız.

Biz dağıtım firması Tamdaş’a gazı çıkışa kadar verdik. İç dağıtım artık Tamdaş'ta. Bizler BOTAŞ olarak görevimizi yerine getirdik" dedi.
Tamdaş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Mustafa Karabacak ise Amasya'dan Tokat'a kadar olan ana iletişim hattının kontrollerini tamamladığını ve hatta gaz verildiğini belirterek, "Şu anda BOTAŞ Amasya-Turhal-Tokat hattında gaz mevcut durumda.

Bugün ise burada Turhal ana basınç düşürme istasyonunun kabulünü yapıyoruz. BOTAŞ'la beraber bu kabulün bitiminden sonra Turhal şehir merkezine de doğalgazı vereceğiz. Biliyorsunuz Turhal'da 2007 mart ayında çalışmalara başladık ve gazı kullanacak duruma getirdik. Artık işin sonuna, gaz yakma durumuna geldik. Bununla birlikte testlerimizi tamamladık devriye ara çalışmalarımız olacaktır. Yarından itibaren şehir içi çelik hattı devreye alacağız ve binaların kutularına kadar doğalgazı ulaştıracağız" diye konuştu.


Karabacak, konutlarının önünde servis kutusu olan tüm Turhallıların doğalgaz kullanmaya başlayacaklarını belirterek, "Biz gaz hattını binanın önüne kadar sağladıktan sonra abonelerimiz artık gaz kullanma sözleşmesi imzalayacaklardır. Doğalgaz kullanacak vatandaşlar sözleşmelerini yaptıktan sonra kendi tesisatlarını yapan sertifikalı firmalar yaptığımız yönlendirmeler sonrası kendi müşterilerine bilgi verecekler. Yani artık bundan sonraki işlemlerle ilgili olarak abonelerimiz tesisatlarını yapan firmalardan alacaklardır. Doğalgaz şimdiden ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?