30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Turhal'a hayat veren proje

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, en büyük projelerinden birisini hayata geçirerek 2035 yılına kadar içme suyu sorununu kökünden çözdüklerini söyledi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde AB'den proje kapsamında alınan 2 milyon euro ile su depoları, klorlama ünitesi, şebeke çalışması, pompa istasyonları, elektronik vana ve uydudan takip siteminden oluşan 'içme suyu' projesi bir yıldır sorunsuz hizmet veriyor.

Başkan Gözen, 2007 yılının en büyük projesi ile ilçenin önemli bir sorunun daha ortadan kaldırıldığını ifade ederek, "Turhal en büyük projelerinden birisini içme suyunda yaptı. İlçemiz modern bir sisteme kavuşturduk. Cumhuriyet tarihinde yani Turhal'ın tarihi ile birlikte 7 bin 400 metreküp su deposu var iken biz sadece kendi dönemimizde 5 bin 500 metreküplük ek ilave su deposunu modern sistemde yaptık. Hatta su depolarımızın bazıları güneş enerjisi ile kendi enerjisini üretebilecek duruma getirdik.

Merkezi kontrol sistemi ile tüm depolarımızı kamera ve bilgisayar aracılığı ile takip etme şansına sahibiz. Depolardaki mevcut su durumu, arıza olduğunda takip etme imkanımız var. Böyle bir sistemin Türkiye'nin hiçbir ilçesinde olmadığını biliyoruz. Bu projenin mali kaynağı AB fonunda hibe olarak karşılandı. Yani Turhal belediyesinin parası buraya harcansa idi diğer hizmetlerde aksaklık olacaktı. 2 milyon euro yani şuanda 4 milyon TL'yi aşan bir yatırım yapıldı. Yüzde 90'ı hibe idi. Turhal'da 2035 yılına kadar içme suyu sorunu yaşanmayacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?