30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Turhal'da kartlı sistem

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, kartlı geçiş (TURKART) sistemi ile zarar eden otobüslerin kendi masraflarını çıkarmaya başladıklarını kaydetti.

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye otobüslerinde kartlı sisteme geçildi. Başkan Gözen, bu sistem uygulanmaya başladıktan bir ay sonra sonuçlarını almaya başladıklarını ifade ederek, "Yüzde 50 zararla çalışan otobüslerimiz şimdi ise en azından yakıt ve diğer masraflarını çıkartabilecek duruma geldi. Bizim için otobüslerimizin zararsız gitmesi en büyük kardır. Turhal Belediyesi olarak otobüslerimizden büyük karlar beklemiyoruz, bizim için en büyük kar vatandaşlarımızın yolculuklarını en iyi şekilde yapabilmeleridir. İlerleyen dönemlerde yeni araçlarımızı da hizmete soktuğumuzda hemşerilerimizin memnuniyetinin katlanarak artacağına inanıyoruz. Yeni araçlarımızın belediyemize kazandırılmasından sonra azalan yakıt ve bakım masraflarıyla birlikte belediyemizin bu konudaki yükünün hafifleyeceği ortadadır" dedi.

Başkan Gözen, yeni araçlar konusunda acele etmediklerini ince eleyip sık dokuduklarını ifade ederek, "Çünkü alınacak araçların uzun süre sorunsuzca ve verimli bir şekilde çalışmasını arzuluyoruz. Değerlendirmeye aldığımız otobüsleri her yönden inceliyoruz ve acele etmeden seçim yapmak istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2012 Cuma 14:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?