3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Turhal'da tarihi eser kaçakçılığı

Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen operasyonda, Roma Dönemi'ne ait sikke, cam vazo, bilezik ve testi ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir otomobil içerisinde tarihi eser bulunduğu duyumu alınması üzerine operasyon başlattı. Otomobili durdurmak isteyen ekiplerin "Dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan zanlılar, polisin takibi sonucu yakalandı. Elindeki poşetle araçtan inerek kaçmaya çalışan şahıs ile araçta bulunan bir kişi kıskıvrak yakalandı. 

Şahsın elindeki poşet ile otomobildeki kutu içerisinde Roma Dönemi'ne ait 11 adet göz yaşı şişesi, 1 adet sürahi, 2 adet cam vazo, 2 adet cam bilezik, 2 adet bardak ve 1 adet ağız kısmı parça kırığı şeklinde göz yaşı şişesi ele geçirildi. Ayrıca yakalanan 2 şüphelinin ikametlerinde ve otolarında yapılan aramada, 11 adet sikke ve 2 adet topraktan yapılmış kulplu testi bulundu. Tokat Müze Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonucunda bu eserlerin Roma Dönemi'ne ait olduğu tespit edildi. 

Gözaltına alınan 2 kişi "taşınır kültür varlığı ticaret yapmak" suçundan adli makamlara sevk edilirken, kaçak tarihi eserler Tokat Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 15:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taha yasin anaç IP: 88.229.62.xxx Tarih : 21.03.2007 19:16:23
turhal emniyet amirliği ve tüm polis teşkilatına bu tür olayları gün yüzüne çıkartıp tarihi mirasımızı korudukları için minnettarım emiyet güçlerine çalışmalarında başarılar dilerim..