3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Turhal'ın en büyük sorununa çözüm

Tokat'ın Turhal ilçesinde trafiği olumsuz yönde etkileyen ve kazalara neden olan tren yoluna alt geçit yapılması amacıyla hazırlanan projeye 3 milyon 750 bin YTL'lik kredi sağlandı.

İlçenin Cumhuriyet Caddesi’nden geçen ve karayolunu adeta ikiye bölen tren yolu trafiği olumsuz yönde etkilerken, birçok kazaya da yol açıyordu. Ayrıca acil durumlarda itfaiye ve ambulans gibi araçların mecburiyet karşısında trenin geçmesini beklemek zorunda kalması ise büyük sıkıntı yaşanmasına neden oluyordu.

Yıllardır gündeme gelen proje AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan'ın girişimleriyle, İller Bankası'ndan 3 milyon 750 bin YTL kredi alındı. Ayalan, verdikleri her sözün arkasında olduklarını ve yerine getirdiklerini ifade ederek, "Turhal'ımızın en büyük sorunun çözdük. Gayretlerimiz sonucu demiryolu alt geçidi için İller Bankası’ndan 3 milyon 750 bin YTL'lik kredi sağladık. Bu proje tamamlandığında hem şehircilik acısından hem de kaza riski acısından rahatlama olacaktır” dedi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise ihale bedeli 5 milyon YTL olarak planlanan söz konusu alt geçit inşaatı tutarının kalan kısmının da belediyenin kendi bütçesinden karşılanacağını kaydetti. Başkan Gözen, önümüzdeki ay ihale yapılarak inşaatın 2008 yılı şubat ayında başlayacağını belirterek, "İnşaatının başlamasının ardından çok kısa sürede alt geçidi hizmete sunacağız. Bu çalışma sonunda artık Cumhuriyet Caddesi mecburiyet caddesi olmaktan kurtulacak. Demiryolu alt geçidi yıllardır söylenip de yapılamayan bir hizmetti. Buz bunu gerekleştiriyoruz. Bu bahtiyarlık bize yeter" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?