6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Türk Eğitim Sen'den tepki

Türk Eğitim Sen Tokat Şubesi Başkanı Hakan Akkaya, 24 Kasım öğretmenler gününün eşit işe eşit ücret düzenlemesinde öğretmenleri ve akademisyenlerin yok sayılması ile gölgelendiğini ileri sürdü.

PTT Tokat Şubesi önünde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Başkan Akkaya, sendika olarak 81 ilde yaptıkları eylemde başbakanlığa hitaben yazıkları 2 bin dilekçeyi posta yolu ile gönderdiklerini kaydetti.

Eylemlerine sonuç alana kadar devam edeceklerini ifade eden Başkan Akkaya, "Bundan sonra her çarşamba günü Ankara'da Maliye Bakanlığı önünde, illerde valilikler önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız, oturma eylemleri düzenleyeceğiz, hakkımızı alanlara da arayacağız" dedi.

Başkan Akkaya, hükümetten 24 Kasım'da kara haber değil müjde beklediklerini belirterek, "Hükümet, yaptığı yanlışlıktan geri döndüğünü açıklamalı ve öğretmen ve akademisyenlerin eşit işe eşit ücret düzenlemesinden faydalanmasını sağlamalıdır. Aksi takdirde herkes bilmelidir ki; öğretmen ve akademisyenleri yok sayanları bizde yok sayarız. 24 Kasım öğretmenler gününün eşit işe eşit ücret düzenlemesinde öğretmenleri ve akademisyenlerin yok sayılması ile gölgelendi" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından 2 bin dilekçe PTT Kargo ile Başbakanlığa gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 18:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismi yok IP: 88.252.33.xxx Tarih : 24.11.2011 21:19:06

GÖZZÜNÜZE DİZZİNİZE DURUR OKADAR ŞEY...SİZE 10000 TL AYLIKTA VERSELER SİZ YİNE AYNISINI EDERSİNİZ.....