3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Türk-İş'ten Telekom işçilerine destek

Türk-İş Tokat İl Temsilcisi İsmail Duman, grevin Türk işçi hareketinin ve Türk-İş topluluğunun onurlu meselesi olduğunu kaydetti.

Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi işçilerinin Tokat Belediyesi yanında bulunan Türk Telekom hizmet binası önünde 24 gündür sürdükleri eyleme destek veren Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileri, işçiler ile bir araya geldi. Türk-İş Tokat İl Temsilcisi İsmail Duman, kurumda sendikasızlaştırmayı hedefleyen, iş yerinde iş barışını bozmaya yönelik çabalar gösteren ve grev kırıcılığı yapan Türk Telekom işvereninin bu tutumunu protesto ettiklerini söyledi.

Duman, bu grevin Türk işçi hareketinin ve Türk-İş topluluğunun onur meselesi olduğunu belirterek, "Ülkemizin içinde bulunduğu uluslararası koşullara rağmen Türk Telekom gibi stratejik bir kuruluşumuzda ısrarla uzlaşmaktan kaçınan Anayasal hak olan grevi sabotaj iddialarıyla yıpratmak isteyen yabancı sermayeli Türk Telekom işverenini kınıyoruz. Türk-İş bu haklı davasında Türkiye Haber-İş sendikasının maddi ve manevi olarak yanındadır. Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, bu grevin çalışanların kazanılmış haklarının yitirilmeden sonuçlanması için Türk Telekom yetkililerini göreve çağırıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 16:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?