7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

'Türkiye Okuyor Kampanyası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan 'Türkiye Okuyor Kampanyası'na Tokat'ta da başlandı.

Vali Dr. Recai Akyel başkanlığında yapılan toplantıda vatandaşları okumaya teşvik etmek amacıyla yapılacak çalışmalar gözden geçirildi. Vali Akyel, kentte her aileyi kitap okuması için teşvik edeceklerini ifade ederek, "Kampanyanın amacı; temel eğitim hakkından yararlanmamış ve okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere okuma-yazma öğretmek, okuryazar yetişkinlere ilköğretim düzeyinde eğitim imkanı ve fırsatları sunmaktır. Cehaletin önüne geçmek ve aydın bir toplum oluşturmak için mutlaka kitap okumaya önem verilmesi gerektiğinin önemi belirteceğiz. Okuma-yazma becerisi kazanmış, okuma alışkanlığı geliştirilmiş, bilgisayarları etkin ve verimli kullanan bir toplum oluşturmak için bu kampanyaya herkesin katılması gerekir. Yürütülecek bu kampanya sürecince il genelinde özellikle kırsal kesimde bulunan vatandaşlara kitap okumayı sevdirmek için gezici kütüphane sayısını artırarak, vatandaşlarımızı kitap okumaya yönelik teşviklerde bulunacağız'' dedi.

Vali Akyel, kampanyanın sadece öğrencilere değil ailelere de yönelik olacağını belirterek, "Ayrıca kitap fuarları köy komiteleri, iş adamlarımızın kitap bağışında bulunmaları, internet ve kahvehanelerde kitap ve gazete bulundurma zorunluluğu konusunda çeşitli çalışmalarımız başladı. Mutlaka her aile bireyin ayda bir kitap okuma alışkanlığını kazandırmamız gerekir. Kampanya 4 yıl süre ile devam edecek. İlimizde 650 bin insana kitap okumayı sevdirmek için yola çıktık" şeklinde konuştu.

Vali Akyel'in konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, ''Türkiye Okuyor, Tokat Okuyor'' konulu sunum yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 17:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah karabulut IP: 78.163.147.xxx Tarih : 23.01.2008 11:23:11

inşallah dah iyi daha güzel olacak. tokatımızda okuma seferberliğinde üzerine düşeni yapacak. sayın Gülün bu kampanyası gerçekten yararı aşikar bi kampanya inşallah daha iyi olur