6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Türkiye'de açlık sınırı 812 YTL

Memur-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de 4 kişilik bir aile ekim ayında, bir önceki aya göre 23 YTL daha yoksullaştı. Açlık sınırı ise 812 YTL olarak tespit edildi.


Memur-Sen tarafından Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği asgari kalori miktarı dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı, ekim ayında 812 YTL, 736 YKr olarak tespit edildi. 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar (yoksulluk sınırı) ise bir önceki aya göre 23 YTL artarak 2 bin 180 YTL olarak belirlendi. Yoksulluğun artmasındaki ana sebebinin ise TÜFE maddelerindeki artış, giyinme, ısınma ve barınma maliyetlerinin artış olduğu belirtildi. Ekim ayında, eylül ayına göre en çok artışın domates, patlıcan, salatalık, çarliston biber, kabak, sivri biber gibi gıda maddelerinde olduğu, bununla birlikte limon, havuç, elma ve kuru fasulye fiyatlarında büyük oranlarda azalma olduğu gözlendi.

Aydınlanma, giyim, ısınma ve barınma maliyetlerinin yükseldiği ekim ayında, haberleşme, su ve temizlik maliyetlerinde fazla bir artış gerçekleşmedi.


Memur-Sen İl Başkanı Cemil Çağlar, eylül-ekim aylarında aydınlanma TÜFE-madde fiyatlarındaki ortalama artışın yüzde 9.14, giyim artışının yüzde 5.31, ısınma maliyetinin ise ortalama yüzde 4.56'lık bir artış gösterdiğini söyledi. Çağlar, artan mutfak maliyetleri ile gelir düzeyinin de aynı oranda artış göstermesini beklediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:59:34
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 12:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?