3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Türkiye'nin en küçük semazeni

Tokat'ta, 7 yaşındaki küçük semazenin 70 yaşındaki semazenle yaptığı gösteri ilgiyle izlendi. 

Tokat İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen gece büyük ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede, Kur'an-ı Kerim okundu. Tasavvuf müziği konseri ve sema gösterilerinin de yer aldığı gecede 7 yaşındaki semazen Recep Akdar ilgi odağı oldu. Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği ile birlikte Tokat'a gelen 7 yaşındaki Recep Akdar'ın, postnişinlik yapan 70 yaşındaki Şemsi Yılmaz Susamış ile birlikte yaptığı sema gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Büyüklerinin ortasında sema yapan Akdar'ın 4 yaşında iken semazenleri görerek ilgi duyduğu ve sema yapmaya başladığı öğrenildi. Akdar'ın annesine sema yapmak isteğini açması üzerine 7 yaşında ikinci gösterisine katıldığı kaydedildi. 

Postnişin Şemsi Yılmaz Susamış, Sivas'ta kurdukları dernekle semazenler yetiştirdiklerini ifade ederek, "Recep, gün geçtikçe semazen olmak için çok arzuluyordu. Onun amcaları, dedeleri ile sema yapması mutlaka ve mutlaka onu tüm büyük alemlere götürüyor" dedi.
Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen geceye Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan, Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu, İl Müftüsü Mustafa Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 15:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?