30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Ulaşıma kar engeli!

Yoğun kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan Tokat-Sivas Karayolu 5 saat süren çalışmaların ardından trafiğe açıldı.

Tokat'ta gece boyunca etkili olan kar yağışı sonucu 1450 rakımlı Çamlıbel Geçidi saat 04.00 itibariyle trafiğe kapandı. Sivas Yıldızeli ilçesi ile Tokat Çamlıbel beldesi arasında kar yağışı ve tipi nedeniyle oluşan sürgün sonucu trafiğe kapanan yolda karayolları ekipleri yetersiz kaldı.

Bölge Trafik ekipleri ise her iki yönde karşılıklı olarak tüm araçların yola çıkmasına izin vermedi. Tipiye yakalanan ağır tonajlı araçlardan birçoğu yoldan çıkarak kara saplandı. Saatlerce yolda mahsur kalan kamyon sürücülerine Bölge Trafik ekipleri çeşitli ikramlarda bulundu.

Bu arada karayolları ekiplerinin 5 saatlik çalışmalarının ardından yol trafiğe açılırken, otomobil ve kamyonların zincir takmak suretiyle yola çıkmasına izin verildi. TIR'lar ise Tokat merkez çıkışı ve Çamlıbel beldesindeki bezin istasyonlarında devam eden kar yağışı nedeni ile bekletiliyor.

ÖĞRENCİLER 1200 RAKIMLI TEPEDE TATİL HABERİNİ BEKLEDİLER

Tokat'ta taşımalı eğitim ile Niksar, Almus ve Erbaa ilçelerinde eğitime kar yağışı nedeni ile ara verilirken, okulların tatil olduğundan bilgisi olmayan öğrenci servisleri 1200 rakımlı Kızıleniş mevkisinde haber bekledi.

Taşımalı eğitimin tatil olduğu yönünde bilgi gelmediğini için öğrencilerle haber beklediklerini ifade eden sürücüler, basın mensuplarından tatil haberini alarak geri dönüş yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 13:36:33
Güncelleme :1 Mart 2012 Perşembe 13:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?