20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Üniversitelilerden 'kitap okuyoruz' eylemi

Tokat'ta, üniversiteli gençler "Kitap Okuyoruz" eylemi yaptı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu "Toplum Gönüllüleri Kulübü" tarafından yapılan "Kitap Okuyoruz" eylemine 38 öğrenci katıldı.

Sandalyede oturarak kitap okumaya başlayan gençlerin eylemini yoldan geçen vatandaşlar merakla izledi. Güneşli havada yapılan eylemde öğrenciler adına açıklama yapan GOÜ Toplum Gönüllüleri Kulübü Onursal Başkanı Sevda Gülşah Yıldırım, gençlerin kavgasız, gürültüsüz de eylem yapabileceğini, toplumsal değişim ve dönüşüm yolunda okumanın önemini, gençlerin değiştirecek gücünün var olduğunu ispatlamak için "Kitap Okuyoruz Eylemi" yaptıklarını söyledi.

2005 yılında beri her yıl, 30'un üzerinde ilde ve aynı anda düzenlenen eylemin Tokat'ta ilk defa yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Amacımız kitap okumayanları protesto etmek, kitap okumaya teşvik etmek ve kitap okumanın önemine dikkat çekerek daha fazla okuyan bir toplum oluşturmak. Çünkü ülkemizde nüfusun yüzde 40'ı hayatı boyunca hiç kitap okumuyor.

Gençlerin yüzde 70'i hiç okumuyor, düzenli kitap okuma alışkanlığı binde bir. Ancak ülkemizde haftalık televizyon seyretme saati 20 saati bulmaktadır. İşte bu yüzden insanlarımızın kitap okumaya teşvik edebilmek için 2 saat boyunca kitap okuyacağız" dedi.


Öte yandan "Kitap Okuyoruz" eyleminde bazı kitapların standa asılan pankartların uçmaması için yere konulması ise gözlerden kaçmadı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SADULLAH GÖKÇE IP: 193.140.180.xxx Tarih : 27.04.2009 10:43:33

 BEN   ÜLKEMİZDE  BÖYLE  DUYARLI  ARKADAŞLARI  GÖNÜLDEN  KUTLUYOR  VE  BAŞARILARININ  DEVAMINI  DİLİYORUM...       NİKSAR  MESLEK  YÜKSEKOKULU  SADOCAN...