3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Ürer güven tazeledi

Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Osman Ürer, 3. kez başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Anadolu Kafe'de düzenlenen kongre, Hakkari'de şehit olan askerin anısında saygı duruşunda bulunarak başladı. Türk-İş Tokat Şube Başkanı İsmail Duman'ın divan başkanı olarak seçildiği kongrede açılış konuşmasını yapan Türk Yerel Hizmet-Sen Başkanı Osman Ürer, aylardır maaş alamayan belediye çalışanları olduğunu ileri sürdü. Ürer, "Evinin giderini, çocuğunun okul masraflarını karşılayamaz duruma gelen kamu çalışanları ne derece hizmet üretebilir. Bu bir insanlık ayıbı değil midir ?" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Kamu-Sen Tokat İl Temsilcisi Seyfi Türksolmaz ise belediyede çalışanların her seçim dönemi sonrasında sıkıntı yaşadığını iddia ederek, "Maalesef bugün ülkemiz bu duruma gelmiştir. Sendikalar arasında ayırım yapılıyor. Biz hak arıyoruz. Kamu-Sen olarak memura söz verilen toplu sözleşmeli grev hakkını istiyoruz" diye konuştu.

Türk-İş Tokat Şube Başkanı İsmail Duman da toplu sözleşmeli grev hakkının memura verilmeden masalarda yapılan pazarlıkların çokta anlamlı olduğuna inanmadığını kaydetti. Yapılan konuşmalarda ise kongreye genel merkez yönetiminden kimsenin katılmaması protesto edildi.

Yapılan konuşmalarında ardından tek liste olarak seçime giren Türk Yerel Hizmet-Sen Başkanı Osman Ürer, 108 delegeden 85'inin oyunu alarak 3. kez göreve geldi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 17:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?