7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

'Uyuşturucu madde' paneli

Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirin özellikle terör örgütlerinin iştahını kabarttığını söyledi.


Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve Milli Prodüktivite Merkezi işbirliğinde "Tokat Verimliği Artırma Projesi" kapsamında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda "Madde Bağımlılığı Nedir, Zararları" konulu panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, madde bağımlılığını; bireyin kendisini köleleştirdiği bir durum olarak özetledi.


Sarıtaşlı'nın konuşmasının ardından Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Ünal'ın başkanlığını yaptığı panele Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Reşat Doğru, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve Psikolog Ayşın Kurtuluş konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde ilk sözü alan Doğru, uyuşturucu maddelerin insan üzerindeki etkilerini hekim gözü ile değerlendirdi.

Doğru, kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi için aileye önemli görevler düştüğünü, çocuğuna sahip çıkması ve sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini söyledi. 'Bir sigaradan veya esrar çubuğundan bir şey olmaz' şeklinde tekliflerle bu tür alışkanlıkların başladığına dikkat çeken Doğru, "Benim siz öğrenciler, gençlerden ricam toplum ve kendinizi sevmek noktasında o 'bir kereden bir şey olmaz' şeklindeki tekliflere uzak durmak. Sizin bir kere bu maddeleri kullanmanız bu kötü alışkanlıklara başlamanızı gerektirebilir" dedi.


İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise konuşmasında, uyuşturucu madde ticareti rotası üzerinde bulunan ülkeler arasındaki Türkiye'nin en fazla uyuşturucu ve eroin yakalaması yapan ülke olduğunu kaydetti. Bu verilerin Türkiye'nin uyuşturucu madde kaçakçılığına ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunun altını çizen Aydın, "2006 yılı içerisinde Balkan rotası dediğimiz ülkemiz üzerinden geçen ana rota üzerinde polisimizin yapmış olduğu uyuşturucu yakalaması 10 ton 312 kilogramdır.

Bu AB ülkeler arasında rekor seviyede bir yakalamadır. 2005 yılında Çin'den sonra Dünyada en fazla eroin yakalaması yapan ülke Türkiye'dir. İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Kat Beldesinde 2005 yılında yapılan operasyonda sentetik uyuşturucu madde imalathanesi ile birlikte 3 şahıs, toplam 996 bin 200 adet 'captagon' tabir edilen hap ile birlikte yakalanmışlardır. 2007 yılı içerisinde ise ülke içi uyuşturucu şebekelerine yönelik yapılan operasyonlarda Tokat'ta 4 operasyon gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.


Aydın, uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirin özellikle terör örgütlerinin iştahını kabarttığını belirterek, "Terör örgütleri buradan elde ettikleri maddi kaynaklarla özellikle silah temini ve örgütün finansmanı yönünde çalışmalar yaptıklarını biliyoruz. Özellikle katılmış olduğun uluslararası operasyonlarda ve çalışmalarda gördüğüm, ülkemizin de ciddi olarak başını ağrıtan PKK terör örgütü uyuşturucunun sevkinden Avrupa'da sokağa pazarlanmasına varana kadar kesinlikle işin içerisinde yer alıyor.
Buradan elde edilen gelirlerden ciddi kaynak almaktadır" şeklinde konuştu.
Panel, Psikolog Ayşın Kurtuluş'un öğrenciler uyuşturucu madde bağımlığının zararları ve etkenlerini anlattığı sunumla birlikte sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet bekçi IP: 88.252.0.xxx Tarih : 22.10.2008 09:33:15

UYUŞTURUCU PANALİ GAYET BAŞARILI GEÇMİŞ OPERASYONLAR ETKİLİ. HAPÇILAR ŞARAPÇILAR ÇARŞININ İÇİNDE VATANDAŞI RAHATSIZ EDİYO BU DURUMA Bİ ÇARE BULUNSA DAHA İYİ OLUR RAHATÇA GEZEMİYORUZ....