6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Vakıf arsaları değerlendiriliyor

Vakıflar Tokat Bölge Müdürü İsmail Aktaş, eski eserleri restore ederken bir yanda da atıl kalan ve çok cüzi bedellerle kiraya verilen arsaları rantabl hale getirdiklerini söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Mimarlık Bölümü İnşaat Mühendisleri Haluk Sesigür ve Yaşar Hanefi Gedik, basın mensuplarıyla Saklı Bahçe'de bir araya geldi.

Aktaş, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın destekleri ile Tokat'ta bugüne kadar yapılamayan birçok eserin restore edilerek hizmete kazandırıldığını kaydetti. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen restorasyon çalışmalarında kısa sürede istenilen çalışmaların yapıldığını ve sonuç alındığını belirten Aktaş, ayrıca atıl durumda olan arsaların değerlendirilen rantabl hale getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Aktaş, tarihi eserlerin restoresini yaparak yaşanabilir yerler yapmak gayretinde olduklarını ifade ederek, "Erenler Türbesi'nde restorasyon çalışmalarını başlattık. Meydan Çarşısı'nda Pir Ahmet Bey Türbesi, Gülbahar Hatun Türbesi'nde onarım başlayacak. Taşhan içerisinde onay alındı, yağmur ve güneşten esnafların korunması için sundurma yapacağız. Deveciler Hanı'nda ise ihale aşamasına gelindi. Orada Develik ve iç bölümde çok büyük hasarlar var. İTÜ'den gelen arkadaşlar ora ile ilgili önerilerini sunacaklar. Bu görüşler doğrultusunda ihale bu sene yapılarak bu sene yapılacak. 2010 yılı ortalarında tamamlanması hedefleniyor. Orasını Güzel Sanatlar Fakültesi olarak GOÜ'ne kiraya verilecek. Ayrıca o bölgede bir park yapılacak. Suluhanı ise 2009 programında çözmeyi hedefliyor. 2009 yılında tamimiyle işimiz bitirmiş olacağız" dedi.

Aktaş ayrıca, bir yandan eski eserleri onarırken, bir yanda da atıl kalan çok cüzi bedellerle kiraya verilen arsaları rantabl hale getirdiklerini ifade ederek, "Fatih Camisi yanında 22 daire yine konut yaparak kiraya vereceğiz. Bu sene başlayıp 2009 yılı ortalarına bitirmeyi hedefliyoruz. Vakıfın akarı ne kadar yüksek olursa Vakfın hayır şartları da o derece yüksek oluyor. 2 bin 500 aileye şuanda kuru gıda yardımı her ay adreslerine teslim yapılıyor. 750 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Bu önümüzdeki yıl 850 kişi olacak. 160 muhtaç aileye 260 YTL civarından maaş veriyoruz. Bu hizmetler artarak devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü devletten bir lira alamadan, devlet bütçesine katkı veriyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 17:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?