3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Vali: Büyütülecek bir durum yok

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, keneden geçen ’Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi’ hastalığı vakaları ile ilgili olarak, "Bu her yıl karşılaşılan, oransal olarak artan bir olgu değil. Günden güne daha da azalıyor, kökünü kazıyacağız" dedi.

Tokat’ın Turhal İlçesi’nde keneden geçen ’Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi’ hastalığından 3 çocuk annesi Süheyla Özseven’in (26) ölümü ile gündeme gelen hastalık konusunda Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Vali Nasuhbeyoğlu, Tokat’ta kene ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü’nün çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Bu vakalar zaman zaman biz istemesek de yaşanıyor. Vatandaşlarımızın hijyen şartlarına uygun olarak hayvancılığı sürdürmeleri halinde bu sıkıntının olmayacağını biliyoruz. Bugün sağlık müdürümüzle görüşme yaptım. Hem merkez hem de ilçelerimizde vatandaşlarımız hijyen şartlarına uygun ortamlarda hayvancılık faaliyetlerini sürdürmeleri için projeler geliştiriyoruz. Fakir, mağdur olan vatandaşlarımıza bu konularda bir çok yardımlar planlıyoruz. Sağlık birimlerimizin, tarım birimimizin vatandaşları bu konuda daha iyi bilinçlendirmeleri halinde böyle bir sıkıntının yaşanmayacağını biliyorum" diye konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu, hastalıkla ilgili olarak her hangi bir sayısal rakam olmadığını da ifade ederek, "Bu her yıl karşılaşılan, oransal olarak artan bir olguda değil. Gördüğümüz kadarıyla günden güne daha da azalıyor. Ama kökünü kazıyacağız inşallah. Bu bir ekip çalışması ile mümkün" dedi.

Hastalığa karşı vatandaşları duyarlı olamaya çağıran Vali Nasuhbeyoğlu, şöyle konuştu:
"Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hijyen şartlarına uygun hareket etmesi ve yaşadıkları ortamları temiz tutmaları kendi sorumluluklarında. Bununla ilgili eğitimi veriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza hem ilaç hem de temizlik malzemesi sağlayacak şekilde bir proje hazırlanıyor. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz."

Basın mensuplarının hastalıkla ilgili olarak Sivas’a acil olarak sevk edilen hasta olup olmadığı yönündeki sorusuna ise Vali Nasuhbeyoğlu, "Şu aşamada bana gelmiş bir bilgi yok. Bu vakalar küçük çaplı da olsa oluyor ama artan bir olgu değil. Büyütülecek bir şey yok ama hiç olmamasını arzu ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:21:22
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 16:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?