3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Vali Akyel: Provokasyonlara dikkat

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, "Terörün verdiği tahribatın boyutları ne olursa olsun terörle mücadele, hukuk zemininde ve ancak devlet tarafından sürdürülebilir" dedi.

Türkiye'de son günlerde artan terör olayları sonucu şehit verdiğimiz vatan evlatlarının üzüntüsünü yaşadığını yazılı basın açıklaması ile dile getiren Vali Akyel, hain teröristler ve onları koruyan mihrakların mutlaka hak ettikleri karşılığı alacaklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü bir devlet olduğunu ve gücünü her zaman gerektiğinde gösterdiğini dile getiren Vali Akyel, yazılı açıklamasında "Terörün kanlı yüzüne karşı toplumsal duyarlılığı ortaya koymak, milli birlik ve beraberliği sergilemek vatandaşlarımızın en temel hakları ve görevleridir. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meşru zeminde yürütülen gösterileri ve terör örgütünü hedef alan açıklamaları şüphesiz bu ülkeye en derin bağlarla bağlı olan herkes büyük memnuniyetle karşılamaktadır. Ancak bu tür dönemlerin, istismara ve yönlendirmelere açık olduğunu unutmamak gerekiyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

Vatandaşları yaşanan terör olayları nedeni ile provokasyona gelmemeleri yönünde uyaran Vali Akyel, açıklamalarına şöyle devam etti: "Terörün verdiği tahribatın boyutları ne olursa olsun terörle mücadele, hukuk zemininde ve ancak devlet tarafından sürdürülebilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu mücadeleyi gerektiği gibi yerine getirecek kudret ve kararlığa sahiptir. Bu milli bir meseledir. Aynı İstiklal Savaşı ruhuyla milletimizin ayağa kalkması ve hissiyatını ortaya koyması gibidir. Vatandaşlarımızın bu hissiyatımızı ve duygularımızı ortaya koyarken, kötü niyetli kişilerin provokasyonlarına gelmemelerini istiyorum"

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 16:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?