3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Vali Akyel'den deprem dersi

Tokat Valisi Recai Akyel, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 yıllarında meydana gelen depremlerde yaşananları hatırlatarak, herhangi bir felakette canlı insan kurtarmanın yanında ceset bulmanın da önemli olduğunu söyledi. 

Gençlik Merkezi’nde Tokat Armam Kurtarma Ekibi’nin(TAKE) haftalık eğitim çalışmalarına katılan Vali Akyel, ekip üyelerine deprem ve sel felaketlerinde geçen acı tecrübeleri anlattı. Vali Akyel, deprem anında önceden alınan küçük tedbirler ve bazı bilgileri uygulamanın can kurtardığını ifade ederek, "Çocuklarınıza veya evin bazı bölmelerine el feneri koyun. Herhangi bir olay anında size büyük yardımı olacaktır. El feneri bir afet anında yön bulmanıza yardımcı olacak, hatta insanları kısa sürede o anda kurtarmanızda önemli rol oynayacaktır" dedi. 

Vali Akyel, 17 Ağustos depreminde Gölkaya Kaymakamlığı görevinde bulunduğunu ifade ederek, "Deprem gece 03.00’te olmuştu. Bizim ilk aldığımız bilgilere göre İstanbul, Adapazarı, Bolu, Düzce'nin tamamen yıkıldığı haberiydi. O an insan ne yapacağını şaşırıyor. Benim yanıma gelen bir baba ‘oğlumu enkazın altında kurtarın’ dedi. Aradan 3 dakika geçmedi ‘Kaymakam bey bunlar çalışmıyor’ diye bana şikayete geldi. Aslında kurtarma ekibi çalışıyor ama baba yüreği bu dayanmıyor" dedi. 

Vali Akyel, doğal afetlerde enkazın altından canlı çıkarmak kadar ceset bulmanın da önemli olduğunu sözlerine ekledi. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya da herhangi bir afet anında kısa sürede organize olarak yardımların ihtiyaç sahiplerine kısa sürede ulaştırılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?