3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Vali Akyel'den yatırımcılara davet

Vali Dr. Recai Akyel, Tokat'ı terk ederek büyük kentlere yerleşen ve sermaye sahibi olan iş adamlarını doğdukları yere de yatırım yapmaya davet etti.

Vali Akyel, insanlığın hizmetine sunulan en son teknoloji ile modern refah seviyesi yüksek bir dünya, son yıllarda hızlı gelişen ve buna paralel olarak hızlı kalkınmanın yollarından birisi de sanayileşme ile gerçekleşeceğini kaydetti. Gerek Türkiye ve gerekse Tokat ili olarak zenginleşmenin daha iyi yaşamanın tek yolu üretim seferberliğini hedeflemekle olacağını ifade eden Akyel, "En büyük hedefimiz ilimiz ve ilçelerimizde özel sektör girişimciliğini ve şirketleşmeyi teşvik edip,yatırımcılarımızın ilimize yatırım yapmalarını sağlamak, ekonomik gelişme ve sanayileşmenin tabana yayılması sureti ile, rekabet gücü yüksek, teknolojisi ile uyumlu, sağlıklı alt yapıya sahip bir sanayileşme gerçekleştirmektir.

İlimizin de bu zeminde yerini alması ve yeni nesle temiz, problemsiz yerleşim yerleri sunabilmek için sanayi kuruluşlarını organize etmek belirli bir anlamda toplamak, ileriye yönelik hedeflerimizi çok kısa zamanda gerçekleştirmek azmindeyiz. Tokat ili ekonomik potansiyeli ve bu potansiyeli değerlendiren bir çok İl' e göre daha avantajlı durumda olup, gerek coğrafi konum bakımından, gerekse iklim özelliği bakımından yatırım yapmaya son derece elverişli bir özelliğe sahiptir. Ayrıca ilimizde ulaşım imkanı kolay olması, enerji darboğazının olmaması, iş gücünün gelişmiş bölgelere nazaran daha ucuz olması, yatırımcılarımıza alt yapısı tamamlanmış, yatırım arsası sağlanması ile yatırımcılar açısından ilimizi diğer illerden daha avantajlı duruma getirmektedir. Bu nedenle Tokat'ı terk ederek büyük kentlere yerleşen ve sermaye sahibi olan iş adamlarımızın doğdukları yere de yatırım yapmaları gerekmektedir. Türkiye Ülkemiz ama, insanlar doydukları yerin yanı sıra doğdukları yeri de unutmamalıdırlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 17:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?