6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Vali Akyel'e sevgi seli

Tokat'ta, İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Vali Dr. Recai Akyel, öğrencilerin yoğun sevgi seli ile karşılaştı.


Yeni eğitim-öğretim yılı ile bir hafta önce tanışan öğrenciler, sevinçlerini konuklarla paylaştı. Fatih İlköğretim Okulu'nda yapılan etkinlikte sıcak hava nedeniyle bazı öğrenciler ayakta durmakta zor anlarda yaşasalar da konuşmacıları ilgi ile dinledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'ten sonra kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, eğitimin önemine değindi. Başkan Çiçek, okullarda kız ve erkek öğrenci sayısının aşağı-yukarı birbirine eşit olmasının eğitimde gelinen noktayı gözler önüne serdiğini söyledi. Eğitime yapılan masraftan kaçınılmaması gerektiğini savunan Başkan Çiçek, "Bugün hala kendi çocuğunu, kendi vatandaşını eğitemeyen dünyada birçok ülke bulunmaktadır. Ama Türkiye bu yönüyle çok uzun yollar kat etmiş bir ülke durumuna gelmiştir" dedi.


Vali Dr. Recai Akyel ise konuşmasında, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulundu. Konuşmasında anne, babalar ve velilere seslenen Vali Akyel, "Lütfen çocuklarınızın eğitimi konusunda kaygı duyun ve onlara yardımcı olun. Cumhuriyetin değerli öğretmenleri, Türk gençliği, çocukları sizlere emanet. Lütfen onları başta Anayasamız, yasalar, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda çağdaş geleceğe hazır bir şekilde yetiştiriniz. Değerli Tokatlılar, sizlerden eğitim ve öğretim konusunda maddi ve manevi destek bekliyoruz" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından program folklor gösterileri ile sona ererken, öğrenciler, Vali Akyel'i makam aracına kadar eşlik ederek uğurladı. Öğrencilerin yoğun sevgi seli arasında kalan Vali Akyel, öğrencileri selamlayarak okuldan ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 13:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?