2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Vali bedestende

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Türkiye'de 3 tane bulunan ve en büyüğü Tokat'ta olan tarihi arasta ve bedestende yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Osmanlı döneminden bugüne taşınan ender eserlerden tarihi arasta ve bedesten de incelemelerde bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, restorasyon çalışmalarını gözden geçirdi.

Vali Nasuhbeyoğlu, tarihi mekanın kubbe kısmında yapılacak çalışmalarla yeni bir görünüme kavuşacağını ifade ederek, "Burası gerçekten çok işler acısı durumdaydı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden biz il özel idaresi olarak buraya aldık. Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İç kısımdaki bütün kubbelerin onarımı tamamen bitecek" dedi.
Tokat'ın Sulusokak Çarşısı bölgesinin Selçuklu, Osmanlı, İlhanlı ve Danişmentli döneminden çok önemli eserleri bağrında barındırdığını hatırlatan Vali Nasuhbeyoğlu, "Bunların içinde Yağbasan Medresesi, Deveciler Hanı, Takyeciler Camii, Ulu Camii, Ali Tusi Türbesi ve yine bir çok sivil mimari tarihi eserimiz var. Bu alanda Taşhan önemli bir Osmanlı eseri, Yazmacılar Hanı oranında Vakıflara kazandırılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün çalışması devam ediyor. Tüm bunların meydana çıkmasıyla beraber ilimizin merkezi tarihi mirasın sergilendiği bir açık hava müzesi haline gelecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 19:31:35
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 19:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhittin çıtak IP: 85.97.208.xxx Tarih : 1.08.2005 09:54:46
valimizi seviyoruz.tarihimize verdiği önemden dolayı tebrik ediyoruz.