7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vali enerji tasarrufuna destek verdi

Tokat Valisi Recai Akyel, enerji tasarruf noktasında kamu-kurum ve kuruluşlarının öncü olacağını ifade ederek, "Biz enerjiyi hem miktarda kaynak olarak artıracağız hem de enerjimizi lüzumsuz harcamayacağız" dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerjinin her noktada verimli ve etkin kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla başlatılan Enerji Verimliliği (ENVER) Projesi kapsamında Tokat Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Salonu’nda toplantı yapıldı.

Vali Dr. Recai Akyel, başkanlığında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Bayındırlık ve İskan Müdiresi Feriha Koç, bilinçsiz kullanımın doğal kaynakların azalmasına, çevrenin kirlenmesine en önemlisi de enerjide çok yüksek miktarda para ödenmesine neden olduğunu söyledi.


Vali Akyel ise kamunun her zaman pozitif konularda öncü olmak zorunda olduğunun altını çizdi. Vali Akyel, "Sayın Enerji Bakanımız bu konuda çok gayretli ve duyarlı. Ülke olarak ulusal enerji kaynaklarımızı kullanma konusunda milli bir politikamız var. Ümit ediyorum ki; nükleer enerji konusunda da ülkemizde önemli adımlar atılır, ülkemiz gerektiği şekilde bundan faydalanır. Nükleer enerji hem çevre dostu hem de diğer enerji kaynaklarının korunmasını sağlıyor. Teknik ve çevreye duyarlı inşa ettiğiniz takdirde de zararsız hale geliyor" dedi.


Enerji verimliliği ile tasarrufu beraber kullandıklarını belirten Vali Akyel, "Verimlilik dediğimiz zaman enerjiyi kaynakta miktar olarak artırıyoruz. Tasarruf deyince de ihtiyacımız kadar kullanıyoruz. Biz enerjiyi hem miktarda kaynak olarak artıracağız hem de enerjimizi lüzumsuz harcamayacağız. Enerjide dışa bağımlı olduğumuz bir gerçek. Harcamalarımıza bakınca bunların büyük miktarının enerji harcaması olduğunu görüyoruz" diye konuştu.


Toplantının ardından Bayındırlık İl Müdiresi Feriha Koç'un odasında bulunan ampuller, enerji tüketimi daha düşük olan lambalarla değiştirildi. Vali Akyel, Tokat halkının da aynı şekilde evlerinde iş yerlerinde kullandıkları yüksek vat elektrik harcayan ampullerini, daha az enerji harcayan tasarruf ampulleri ile değiştirmelerini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?