7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vali Recai Akyel'in mesajı

Bilginin öneminin her geçen gün daha da arttığı günümüzde, bilgiye ulaşmanın en kolay yolu kütüphanelerimizdir. 

Kütüphaneler toplumsal yaşantımızın olmazsa olmaz yapı taşı ve geçmişimizi geleceğe bağlayan köprülerdir.Millet olarak gelişmişliğin en önemli göstergesi okumaktır. 

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde milletimize hedef olarak koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın yolu kütüphanelerden geçmektedir. Okumak için, öğrenmek için, bilen olmak için, cehalet içinde kavrulmamak için kütüphanelerimiz olmazsa olmazdır. İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde halk kütüphanelerimiz fiziki şartlar ve bilimsel eserler bakımından yeterli bulunmaktadır. Aydın bir toplumun teşekkülü için mutlaka kitap okumaya, bu bağlamda da kütüphanelerimizden en üst düzeyde istifade etmeye ihtiyacımız var. 

Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatmış olduğumuz “Tokat Okuyor Kampanyası” ile ilimizde yaşayan her ailenin kitap okuması için teşvik ediyoruz. Vatandaşlarımızın kendi okumuş oldukları ve ihtiyaç duymadıkları kitapları toplayıp, okumadıkları kitaplardan faydalanmalarını sağlamak için İl Halk Kütüphanesi bünyesinde “Kitap Değişim Merkezi” kurduk. Bununla insanlarımızın ihtiyaç duyacakları kitaplara daha çabuk ulaşma imkânı sağlamayı ve ücret ödemeden istedikleri kitapları temin imkanı sağladık. Vatandaşlarımız başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından isteğimiz; kütüphanelerimizi desteklemeleri ve kaynak ve fiziki şartlarının zenginleştirilmesi yönünde hep birlikte el ele vererek katkıda bulunmaları olacaktır. 

Bu düşüncelerle Kütüphaneler Haftasını kutluyorum.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 09:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?