7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vali yağmur çamur demedi

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, çamur ve yoğun sise rağmen Çamlıbel beldesinde düzenlenen programına devam ederek, "Gece-gündüz, kar-kış, sis-çamur demeden çalışmamız gerekiyor. Üretim ve çalışmayı hiçbir nedenle aksatmamak lazım" dedi.


Tokat-Sivas karayolu üzerinde bulunan Çamlıbel beldesinde düzenlenen fidan dikim programı Çamlıbel Pancar Alım Merkezi'nde başladı. Yağan yağmurla birlikte çamurla kaplanan pancar alım merkezinde programa katılanlar, ayakkabıları çamura bulaşmaması için yoğun gayret gösterdi. Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Abdulkadir Gülsün, İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci ile bazı daire müdürleri çizme giyerek çamurdan korunurken, Vali Akyel ise çizme giymeyi kabul etmedi. Basın mensupları ve bazı vatandaşlarla birlikte yoğun çamura rağmen pancar kantarındaki incelemelerine devam eden Vali Akyel'in ayakkabıları çamurla kaplandı. Vali Akyel, şeker pancarı üretiminde Çamlıbel pancarının kalitesinin yüksek olduğunu söyledi. Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Abdulkadir Gülsün ise 64 bin 150 ton pancar teslim alındığını, 15 Aralık'a kadar Turhal Şeker Fabrikası'na taşınacağını söyledi.


Vali Akyel, pancar alım merkezinde düzenlenen programın ardından Tokat-Sivas il sınırındaki Çamlıbel mevkisinde düzenlenen fidan dikimi törenine geçti. Yoğun sis altında gerçekleşen programda 700 adet fidan dikildi. Çamlıbel Çok Amaçlı Orman Ağaçlandırma, Erozyon Kontrolü, Mera Islah ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında 5 bin hektar alana fidan dikilmesi bekleniyor. Zor şartlarda gerçekleşen fidan dikiminde konuşma yapan Vali Akyel, bölgeye bugüne kadar toplam 4 milyon 750 bin fidan dikildiğini söyledi.


Vali Akyel, Tokat'ın Türkiye'de en fazla ağaçlandırma yapan iller arasında olacağını ifade ederek, ''2009 yılı baharına kadar 5 milyon fidan rakamına ulaşılacak. Tokat üretiyor, kesinlikle gece-gündüz, kar-kış, sis-çamur demeden çalışmamız gerekiyor. Bu programımız daha önceden planlanmıştı ama sis ve yağmur sonrasında çamur olmasına aldırmadık. Çünkü üretim ve çalışmayı hiç bir nedenle aksatmamak lazım. Tokat Türkiye'de en fazla ağaçlandırmayı yapan iller arasına olacak. Çevreye ve yeşile çok önem veriyoruz. Bir karış toprağımız boş olmayacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı. Tören sonrasında ise ayakkabıları çamur içinde kalan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, basın mensupları ve korumalar bir tesiste su ile ayakkabılarını temizledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?