7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vali ziyareti beldeyi sevince boğdu

Tokat'ın Almus İlçesine bağlı Ataköy Belde Belediye Başkanı Ali Gökçe, 8 yıl sonra ilk defa bir valinin beldelerine ziyarete gelmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.


Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu ve kurum müdürleri ile birlikte Ataköy beldesini ziyaret etti. Belde girişinde karşılanan Vali Akyel ve beraberindekiler, belediye binası girişindeki vatandaşları selamladı. Daha sonra Vali Akyel, Başkan Gökçe'yi makamında ziyaret etti. Başkan Gökçe, Vali Akyel'in ziyaretinden sevinç duyduklarını belirterek, "Beldemize kurum müdürlerimizle birlikte 8 senedir ilk defa bir vali geliyor.

Bununiçin bu ziyaretinizbizler için çok büyük önem arz etmektedir. Ataköy halkı geçimini tarım hayvancılık ve inşaat sektörü ile kazanmaktadır. 1999 yılında belde olduk" diye konuştu.


Vali Akyel ise, ziyaretinin ardından belediyesi binası önünde bulunan vatandaşlara hitap etti. Vali Akyel, devletin gün geçtikçe ekonomik yönden daha zenginleştiğini, devlet zenginleştikçe de kamu hizmetlerini daha etkin yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Vali Akyel, "Tokat'ın herhangi bir yerinde bir vatandaşımızın 'ben açım, yalnızım, çocuğumu okutmak istiyorum ancak maddi imkansızlıklar sebebiyle okutamıyorum' demesine izin vermeyeceğiz. Muhtaç vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız.

Gönül birliği ve el birliği içerisinde vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde görmek istiyoruz. Türkiye sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın güvenliğini, huzurunu sağlamak Vilayet olarak boynumuzun borcudur. Ne zaman vatandaşımızın bir ihtiyacı olsa, tüm ilgili devlet daireleri ve amirlerine çekinmeden gidip, talebini iletebilir. Vatandaşlarımız gülerse biz de güleriz, vatandaşlarımız üzülürse biz de üzülürüz" dedi.


Vali Akyel kısa konuşmasının ardından Ataköy Şehit Metin Durmuş İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Ana sınıfı öğrencileri ise Vali Akyel'e kendi yaptıkları el işlemesi Türk bayrağını hediye etti. Vali Akyel, son olarak Ataköy Jandarma Komutanlığı ve sağlık ocağını ziyaret ederek yetkilerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 19:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdem IP: 212.175.112.xxx Tarih : 14.11.2008 18:18:18

Sayın valim için bir yorumumda kendisi yeni Recep Yazıcıoğlu olacak demiştim. Sayın valimiz kendisi bir ekol olarak Recei AKYEL olarak Tokatlının kalbindeki yerini alıyor ve alacakta Kendisine başarılar diliyorum. Saygılarımı sunuyorum Sayın VALİM