3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Validen anlamlı mesaj

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, şehit ailelerine verilen yemeğinde yaptığı konuşmasında "Keşke şehit olabilsek.

Bizimde bu devletin varlığına, bu vatanın bekasına, bu milletin mutluluğuna, bir nebze katkımız olsa" dedi.


Tokat Valiliği tarafından Jandarma Bölge Komutanlığı’nda şehit ailelerine yönelik iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu ve şehit aileleri katıldı.

İftar yemeği sonrasında konuşma yapan Vali Akyel, şehitlik mertebesinin önemine değinerek, "Şehit aileleri bizim başımızın üstünde en büyük değerimizdir. Onlar bizim için her zaman saygı duyduğumuz, sevdiğimiz, koruduğumuz, isteklerini yerine getirmeyi borç bildiğimiz kişilerdir.

Bugün onurlu yaşıyorsak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti varlığı devam ediyorsa, bunun sebebi şehitlerimizin kanıdır. Türk milleti olarak bağımsız ve hürsek, rahat yaşıyorsak bunun sebebi şehitlerimizin canıdır. Şehitlerimize ebediyen minnet duyuyoruz. Allah onlara rahmet etsin. Şehit anne ve babaları, şehit aileleri sevinsinler. Ne mutlu onlara. Bu nimet, bu imkan her aileye nasip olmaz. Şehidi olan aile, Allah tarafından seçilmiş bir aile, ne mutlu o aileye. Nasıl olsa bir gün hepimiz öleceğiz. Keşke şehit olabilsek. Bizimde bu devletin varlığına, bu vatanın bekasına, bu milletin mutluluğuna bir nebze katkımız olsa. Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 23:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?