7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vali'den başarılı öğrencilere altın

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Zihinsel Engelliler Federasyonu'nca düzenlenen şampiyonada derece alan öğrencileri altınla ödüllendirdi.


Zihinsel Engelliler Federasyonu'nca Denizli'de 24-26 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılan Türkiye Atletizm ve Yüzme Şampiyonası'ndan Tokatlı öğrenciler derece ile kente döndü. 31 ilden 226 zihinsel engelli sporcunun katıldığı yarışmada Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencisi Gülbahar Dileç koşuda gümüş madalya alırken, uzun atlamada ise milli sporcuyu geçerek Türkiye birincisi oldu. Aynı okul öğrencililerinden Burhan Yaşar ve Onur Cevir ise çeşitli branşlarda derece aldı.

Vali Dr. Recai Akyel, İl Milli
Eğitim Müdürü Yasar Petek, Yavuz Selim İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mesut Cinge'yi ve başarılı öğrencileri makamında kabul etti. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Vali Akyel, "Buradan okullarımızda görevli öğretmenlerimizden eğitimini verdikleri çocuklarımızın kendilerine has kişisel becerilerini ortaya çıkarmalarında öğrencilerimize yardımcı olmalarını istiyorum. Yine ilimiz iş adamlarından bu çocuklarımızın gerek eğitimi gerekse sportif alandaki çalımlarına sponsor olmalarını rica ediyorum'' diye konuştu. Mesut Cinge ise başarılı öğrencileri milli takım sporcusu olarak görmeyi arzu ettiklerini kaydetti. Vali Akyel, konuşmaların ardından öğrencileri altınla ödüllendirdi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?