30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Vali'den Elif'e karne sürprizi

Tokat Valisi Recai Akyel, güneş hastalığına yakalanan 10 yaşındaki Elif Kaya'yı evinde ziyaret ederek karnesini verdi.

 
Türkiye'de ender görülen güneş hastalığı (kseroderma pigmentozum) nedeniyle ilkokula birinci sınıftan sonra okula gidemeyen Elif Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen öğretmenle eğitimine evde devam etti. 3 yıldır evde öğretmeniyle günlük 2 saat ders görerek eğitimine devam eden Elif, 5. sınıfa geçmenin heyecanını yaşadı. Vali Akyel, elinde bir buket çiçekle ziyaret ettiği Elif'le yakından ilgilenerek sohbet etti.

Teşekkür alan öğrenciyi tebrik eden Vali Akyel, eğitimde engelleri
kaldırmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Okula gidemeyen 14 öğrenciye evlerinde eğitim-öğretim verildiğini belirten Vali Akyel, "Milli Eğitim kadrosunda gönüllü öğretmenlerimiz haftalık 10 saat bu öğrencilerimizin evlerine giderek ders veriyor. Sağlık nedeniyle okula gidemeyen çocuklarımızın evinde eğitim imkanına sahip olmaları güzel bir imkan. Elif'i başarısından dolayı kutluyorum" dedi.


Sürekli kapalı alanda yaşamak zorunda kalan Elif Kaya ise okula birinci sınıfta gidebildiğini, çok güzel olduğunu tebessüm ederek anlattı. Kaya, tekrar okula gitmek istediğini ve doktor olmak istediğini sözlerine ekledi. Anne Ümmühan Kaya ise çocuğunun tedavi ettirmekte zorlandığını belirterek, "Kızım dışarı çıkamıyor. Güneş ışınlarından rahatsız oluyor. Hastalığı 1.5 yaşlarında yüzünde benekler çıkmasıyla başladı. Tedavisi için senede bir defa Ankara'ya götürmek istiyorum kızımı ama yolda güneş
nedeniyle zor anlar yaşıyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?