3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Validen öğrencilere tavsiye

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, öğrencilere okuldan mezun olduklarında iş konusunda "kamu dairesi" diye ısrarlı olmamaları tavsiyesinde bulundu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen programda fakülteye yeni başlayan öğrencilere bölümü tanıtıcı tanışma toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli öğrencilere yönelik birer konuşma yaptı. İlk olarak kürsüye gelen GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, öğrencilerden çaresizlik, bezginlik, bıkkınlık gibi kötü duyguları yüreklerinden atmalarını istedi.

Seyfikli, Türkiye'nin gelişerek işsizine çare bulacağını belirterek, "Eminim ki sizler bizim yapamadıklarımızı çok daha güzel yaparak, çok iyi bir Türkiye'yi armağan edeceksiniz. Çünkü bizim size verdiğimiz, Atatürk'ün armağan ettiği Türkiye değil. Ben bunun bilicindeyim, sizinde bilincinde olmanızı istiyorum" dedi.

Başkan Çiçek ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Çok iyi bir eğitim alırsanız, kendinize güveninizi bu sıralarda kazanabilirseniz, ben inanıyorum ki hayatta sizi oldukça fazla güzellikler bekliyor. Ufak ve basit olaylara kapılmak yerine hayatı geniş anlamanız gerekiyor. Girişken olmaya gayret edin. Hayatı doğru okursanız, başarı kendinden gelir. Her şey ders değildir" diye konuştu.

Vali Dr. Recai Akyel ise öğrencilere, okuldan mezun olduklarında iş konusunda ‘kamu dairesi’ diye ısrarlı olmamaları tavsiyesinde bulundu. Vali Akyel, "Çünkü ülkemizde fenni ve tekniğe dayalı çiftlikler, üretim alanları oluşturulmakta bundan dolayı ziraat mühendislerine ihtiyaç duyulmakta. Özel işletmelerde gayet rahat iş bulabilirsiniz. İlla kamu kapısı diye düşündüğünüzde belki üzülebilirsiniz. Ancak özel sektörü hesaba kazandığınız zaman iş bulup, kendi işletmenizi kurabileceğinizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı da Ziraat Fakültesi’ni tanıtan bir sunum yaptı. Saltalı ayrıca, fakülte olarak uluslararası hakemli bilimsel yayın sırlamasında öğretim üyesi sayına göre 2. sırada olduklarını kaydetti. Uluslararası dergilerin önemine değinen Saltalı, konuşmasına şöyle devam etti: "Fakültemizde 55 SCI-İndeks'de yayın yapıldı. Bu tür dergilerde hakemlik yapan 20 civarında öğretim üyemiz var. Bu da bizler için gurur verici. 2006 yılında 182 yayınımız var. Öğretim üyesi başına 2 yayın düşüyor. SCI-İndeks dergisinde fakültemiz 77 öğretim üyesi ile 55 yayın, Atatürk Üniversitesi 122 öğretim üyesi ile 117 yayın yapmıştır."

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 17:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?