3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Vali'den 'taşıma nüfus' uyarısı

Tokat'ta, Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde kayıt altına alınan Vali Erdoğan Gürbüz, "taşıma nüfus" konusunda köy muhtarlara ve belediye başkanlarına uyarıda bulundu. Vali Gürbüz, "Hiç bir muhtarımız belediye başkanımız taşıma nüfus getirmesinler" dedi. 

Kişilerin yerleşim yerlerine göre nüfus bilgilerinin güncel olarak tutulduğu ve nüfus hareketlerinin her an izlenebildiği, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına göre kişiler ile ikamet adreslerinin eşleştirildiği kayıt sistemi olan Nüfus Kayıt Sistemi çalışmaları içerisinde görevliler tarafından Vali Erdoğan Gürbüz ve ailesi kayıt altına alındı. Konutuna gelen görevlilerin sorduğu soruları yanıtlayan Vali Gürbüz, muhtar ve belediye başkanlarını taşıma nüfus getirmemeleri hususunda uyardı. 

Vali Gürbüz, "Vatandaşlarımız ankete doğru cevap vermek zorunda. Doğru cevap verilmediği takdirde idari ve adli sorumluluk altına düşecek. Bu nedenle yanlış beyanat vermek konusunda vatandaşları uyarıyoruz. Hiç bir muhtarımız, belediye başkanımız taşıma nüfus getirmesinler. İl ve ilçelerin nüfusu taşıma nüfusla çoğaltılıyordu. Vatandaşın bir çok evi olabilir ama bir tanesini ikametgah olarak göstermek zorunda. Çünkü bu dikkate alınacak. İkametgaha bağlı adreste vatandaş işlemlerini yapmak zorunda. Türkiye'nin nüfusu her an bu sistemle güncel tutulacak ve yatırımlar bu sisteme göre yapılacak" dedi. 

Vali Gürbüz, bu sistemden sonra artık muhtarların ikametgah verme durumlarının ortadan kalkacağını ve nüfus cüzdanlarındaki T.C. numarasının esas alınacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 12:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?