3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Valinin ziyaretçileri vardı

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun davetlisi olarak Tokat'a gelen Antalyalı çiftçiler, Vali Nasuhbeyoğlu'nun tarıma verdiği desteğe hayran kaldı. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun bir süre önce TRT'de katıldığı 'Bu Toprağın Sesi' programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kınık Beldesi'nden Fatma Konuk ve beraberindeki çiftçi grubu, Vali Nasuhbeyoğlu'nun davetlisi olarak Tokat'a geldi.

Çiftçilerin ziyareti sırasında konuşan Vali Nasuhbeyoğlu, Antalya ile Tokat illerini tarımda kardeş şehir olmaları için bu ziyaretin bir başlangıç olduğunu söyledi. Nasuhbeyoğlu, Türkiye'de Tokat'ın tarımda ilk 3 ilin arasına girmeye aday olduğunu her fırsatta söylediğini ifade ederek, "Bu amaçla da yoğun çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Domateste hasadımız başladı. Bu sene gerçekten verimi çok yüksek bekliyoruz. Kalitede Türkiye'de birinci olmayı hedefliyoruz. Bunu dönem sonunda inşallah hep beraber göreceğiz. En önemlisi de, artık şeker pancarı, hububat, yaş sebze ve meyveyi bir tarafa koyup sadece domateste birçok ürünün ilimizdeki potansiyelin üzerine parasal anlamda çıkacağız" dedi.

Nasuhbeyoğlu, hasat dönemi sonunda Tokat'tan bir grubu Antalya ya göndereceklerini belirterek, "Orada seracılık olgusu o süreçte de devam ediyor. Antalya örneğini orada çiftçilerimize göstereceğiz. Ülkemize gelen 15-20 milyon turist Türk çiftçisinin ürününü yiyor. Bu bizim için bir bahtiyarlıktır" diye konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu'nun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve Antalya'da çiftçiler olarak Tokat'ta olduğu gibi destek göremediklerinden yakınan Fatma Konuk, duygulu anlar yaşadı. Birçok problem yaşadıklarını ifade eden Konuk, "Antalya'da pazarlama konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Ürünümüzü tüccarlar çok ucuza alıyor. Bu konuda sizin Tokat'ta yaptığınız çalışmaları biz de ilimizde görmek istiyoruz" dedi.

TEDGEM Genel Müdür Yardımcısı Osman Şimşek ise, ziyarette domates konusunda yaşan gelişmeyi aktardı. Şimşek, "Tokat'ta Dökmetepe Beldesi'nde önümüzdeki yıl domateste optik okumalı paketleme ambalajlama paketleme sanayi kuracağız. Orayı destekleyeceğiz, programa alacağız" şeklinde konuştu.

Antalya Tarım İl Müdürlüğü'nün yardımlarıyla Tokat'a gelen çiftçi grubu, Tokat'ta tarım bölgelerinde yapacakları gezi sonrası 28 Temmuz 2005 tarihinde Antalya'ya dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 17:21:01
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 17:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Aygün IP: 81.215.232.xxx Tarih : 9.08.2005 10:22:00
Sayın Valimizi ve emeğı geçenleri Tokatı kalkındırmaya yönelik cabalarından dolayı kutluyorum,Tokatlı olarak gurur duyuyorum.Bütün Tokatlılara selam ve sayğılarımı sunuyorum.