20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Vatandaş kene tutunmasında bilinçli

Vatandaşların kene tutunması olduğunda kendisinin çıkarmayıp, sağlık kurumuna başvurma oranı bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında arttığı kaydedildi.


Tokat'ta kamu kurumları 2008 yılında yapılan çalışmalar ve 2009 yılı hedeflerini değerlendiriyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Yaşar Metin Aksoy tarafından verilen brifingde, yapılan hizmetler kamuoyu ile paylaşıldı. Vali Dr. Recai Akyel, brifingdeki amaçlarının aynı sektör içinde çalışan diğer temsilcileri de bilgilendirilerek bu sayede bir öz denetim ve bir değerlendirme yapılması olduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Yaşar Metin Aksoy ise yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı sunumda 2008 yılında KKKA hastalarının il dışına sevk oranları da önceki yıllara göre daha az oranda olduğunu söyledi. Aksoy, KKKA tedavisinde önemli bir yeri olan plazma çalışmasının başarı ile yürütülerek, 10 kişiden plazma alındığını sözlerine ekledi.


Tokat İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre kentte 50 bin ameliyat yapıldı. 2007 yılında 90 bin 735 yatan hasta tedavi görürken 2008 yılında bu rakam 92 bin 498 kişi oldu. Hastanelerde 7 bin 700 doğum oldu. Ayrıca Kırım Kongo kanamalı Ateşi ile ilgili çalışmalarda 2008 yılında vatandaşların duyarlılığının önceki yıllara göre önemli oranda artmış olduğu gözlendi. Vatandaşların kene tutunması olduğunda kendisi çıkarmayıp, Sağlık Kurumuna başvurma oranı bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında arttığı kaydedildi. Öte yandan Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi ile Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'nin Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi bünyesinde tek idare olarak birleştirilirken, Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden boşalacak binanın ise 200 yataklı (Bölge:Amasya,Sivas) "Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi" olarak hizmet vermesi kararlaştırıldı.


İl Sağlık Müdürlüğünce verilen brifing sunumunun ardından Medical Park Hastanesi Başhekimi Osman Kara ve GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doc. Yunus Bulut kurumlarıyla ilgili bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?