3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Ve hastanenin temeli atıldı...

Tokat'ta, 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin temeli törenle atıldı. Törende konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, hastanenin yapılmasından siyasi kaygı duyanların olduğunu ileri sürerek, "Buraya hastane geldiği zaman kendi siyasi ikballerini ve geleceklerini kaybedecek olan insanların memlekete hizmet gelmemesi için neler yaptıklarını bir bilseniz, sadece yüzlerine tükürürsünüz" dedi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar, inşaat için bugüne kadar 11 milyon 200 bin YTL İl Özel İdaresine para aktarıldığını kaydetti. Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek ise Tokat'ta son bir kaç yılda sağlık sektöründe adeta bir devim yaşandığını söyledi. AK Parti Tokat Milletvekilleri İbrahim Çakmak ve Zeyid Aslan'nın konuşmalarının ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Ayalan, hastanenin yapım aşamasında yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Ayalan, "Hastanenin bu aşamaya geldiği güne kadar yaşadığımız sorunları, özelliklede memleketimize hizmet gelmesini kıskananların oluşturduğu sorunları bir bilseniz. Buraya hastane geldiği zaman kendi siyasi ikballerini ve geleceklerini kaybedecek olan insanların memlekete hizmet gelmemesi için neler yaptıklarını bir bilseniz, sadece yüzlerine tükürürsünüz. Ama biliniz ki hiç kimsenin ama hiç kimsenin bu memlekete yapılacak hizmetleri engellemeye gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan Vali Akyel ise duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İnsanlarımızın sağlığı çok önemli. Sağlığımızda da hastanelerin yeri çok önemli. Hastanelerimizin son teknolojiye uygun, yeterli sağlık personeli ile hizmet açması en büyük hizmetlerden bir tanesi" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından butona basılarak Yeni Tokat Devlet Hastanesi binasının temeli atıldı. Tokat'ta uzun yıllardır yapılması planlanan, fakat yaşanan bazı aksaklıklar ve arsa problemi nedeniyle yapılamayan yeni Devlet Hastanesi sorunu çözülerek hayata geçti. Yaklaşık 1 yıl önce Köy Hizmetleri ve Karayolları İl Müdürlüğü'nün bulunduğu mevcut arsanın Özel İdare Müdürlüğü tarafından hastane yapılması için tahsis edilmesi sonucu yapılan çalışmalar kapsamında mevcut kurumların başka bölgelere taşınması sağlandı.

Hastane binası yapım işinin ihale edilmesi süreci sonunda ise yaklaşık 3 ay önce 88 bin 632 metrekare alan üzerine yapılması planlanan Yeni Devlet Hastanesi çalışmalarına start verildi. Temeli atılan 5 katlı, 400 yataklı hastanede 75 adet poliklinik, 15 adet ameliyathane olması planlanıyor. 44 milyon 180 bin YTL'ye ihale edilen hastanenin 2009 yılı Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 16:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin IP: 88.226.168.xxx Tarih : 11.07.2007 21:55:27
Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah zamanında biterde memlekete faydalı olur. Zamanında yapılacak Hastane siyasi çekişme yüzünden Kırıkkale ye gitti. Yazıklar olsun bu siyasetçilere memlekete bile sahip çıkmıyorlar