3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Ve Taşhan'ın kapıları açıldı

Tokat'ın tarihi mekanlarından Taşhan'ın kapıları kapanmamak üzere açıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyonu sonrası tarihi el sanatlarına yönelik kiraya verilen Taşhan'a esnaflar birer birer taşınmaya başladı. Tokat'ın el sanatları arasında öneme sahip ahşap oymacılık, bakırcılık, tahta baskı yazmacılık, yöresel yemeklerin satılacağı Taşhan'ın yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından olması bekleniyor.

Yıllarca kapalı kaldıktan sonra turizme tekrar kapılarını açan Taşhan'a taşınan esnaflardan 47 yaşındaki Ayhan Kılıç, dedesi ve babasından kendine kalan çarıkçılık, yemenicilik mesleğini sürdürmeye çalışıyor.

Kaybolmaya yüz tutmuş bu sanatı canlandırmak amacıyla Taşhan'da hizmet vermeye başladığını belirten Kılıç, "Bu sanata hobi değil de sanat olarak tercih ettim. Turizm Bakanlığına bağlı olarak değişik illerde görev yaptım. Oradaki insanların bu tür işlere heyecanla, özveri ile bakması bana bu konuda yardımcı oldu. Taşhan'da bu mesleğimi sürdürmek istiyorum" dedi.

Kılıç, çarıklara hediyelik olarak talep olduğunu ifade ederek, "Tamamen el işi olarak yaptığımız çarıklar deriden yapılıyor. Bir çarığı yaklaşık 2 günde yapıyoruz. Fiyatları 4 YTL'den 50 YTL'ye kadar ayak numarasına göre çıkıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 18:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader IP: 88.247.55.xxx Tarih : 21.09.2007 10:37:54

bencede olması gereken buydu geç oldu ama olsun tarihi bi mekanın kapanmasi kotu yani bundan sonra boyleyse cok guzzel