20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Vücudundaki keneyi kendisi çıkarınca...

Vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkaran bir vatandaş, KKKA hastalığı şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Amasya'nın merkeze bağlı Çengelkayı köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan H.Ç. (36), göğsüne yapışan keneyi kendi imkanlarıyla çıkardı. Bir süre sonra rahatsızlanan H.Ç., köyünün Tokat'a yakın olması nedeniyle Turhal Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Turhal'da yapılan ilk müdahalenin ardından Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen H.Ç., tedavi altına alındı.

Yapılan tetkiklerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı belirtileri görülen H.Ç., buradan ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. H.Ç., evde keneyi göğsünde fark ederek çıkardığını söyledi.

Öte yandan, ilkbahar mevsimi ile birlikte artış gösteren kene vakalarına karşı uzmanlar uyarıyor. Vücuduna kene yapışan vatandaşların keneyi bir sağlık kuruluşuna giderek aldırması hayati önem taşıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 22:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?