20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Tokat'ta, kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanlarına yem bırakıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Tokat'ta da kar yağışı nedeniyle yaban hayatında yaşamını sürdürmekte olan kanatlılar ile otçul grupta yer alan yaban hayvanları ve yırtıcı hayvanların beslenme ortamlarının daralması nedeniyle yemleme çalışması yapıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle yaşam ortamları tehlikeye giren yabani hayvanlara mezbahadan alınan sakatat verildi. 3 bölgede aynı anda başlatılan yemleme çalışmalarında Gıj Gıj Tepesi'ne 75 kilo buğday, 40 kilo sakatat ile 4 balya yem bırakıldığı bildirildi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Gıj Gıj tepesinde yapılan yemleme çalışmalarına Vali Dr. Recai Akyel, İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci katıldı. Vali Akyel, köy ve beldelerde yaşayan vatandaşların yaban hayvanlarını unutmamasını ve duyarlı olmalarını istedi. Ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmasına göz yummamak için yem bırakıldığını belirten Vali Akyel, konuşmasının ardından avuç avuç buğday serperek yemleme çalışmalarına katıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise belirlenen bölgelerde yırtıcı hayvanlara sakatat bıraktı. Bu arada da basın mensuplarının ilgi odağı olan Dino isimli kurt köpeği de yapılan yemle çalışmalarında payına düşeni aldı. Yemleme yapan görevlilerin elinden sakatatı kapan Dino, kar üstünde kendine ziyafet çekti.

Bu arada Vali Akyel, Tokat merkez 12 ilçe 611 köyünde karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, az sayıda köy yolunun kapalı olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 15:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?