30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Yaban hayvanlarına yem desteği

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yoğun kış şartlarında yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yem bırakıldı.

Erbaa Belediyesi tarafından Üç Tepeler mevkiinde yoğun kış şartlarında yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanlarına araçlarla yiyecek götürüldü.

Başkan Yenihan, Erbaa esnafı ve belediye işbirliğinde yapılan çalışmada doğadaki yaban hayvanların olumsuz hava şartlarından en az şekilde etkilenmesini amacıyla 300 kilogram kemikli et, 500 adet ekmek, 300 kilogram lahana 25 kilogram havuç ve yaklaşık 700 kilogram kuşyemi ve buğday bıraktıklarını söyledi.

İnsan yaşamına verilen önem kadar Allah'ın yarattığı tüm canlılara da aynı anlam ve önemi vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Yenihan, "Yoğun şartlarda geçen kış mevsiminde doğada yaban hayatı yaşayan tüm canlılar yiyecek sıkıntısı çekmektedirler. Biz de bu çalışmamızla bir nebze olsun bu hayvanların yiyecek sıkıntılarına çözümü amaçlamaktayız. Allah'ın yarattığı bu canlılara hizmet vermekle aynı zamanda sevap kazandığımızı düşünmekteyiz" dedi.

Başkan Yenihan ayrıca, vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, "Evlerimizde ki bazı yiyecek artıklarını varsa bahçemizin bir kenarına koyarak veya penceremizin önüne biraz kuşyemi koyarak bu hayvanlarımıza yiyecek anlamında katkı sağlarken hem de sevap kazanmış oluruz. Bu çalışmamızdan mutlaka doğaya saldığımız keklik ve sülünlerimizde faydalanacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2012 Cumartesi 19:19:15
Güncelleme :4 Şubat 2012 Cumartesi 19:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?