7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Yabancı öğretmenlerden Vali'ye ziyaret

Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen ''Uluslararası Comenius Okul Ortaklığı Projesi” kapsamında Fransa ve Macaristan'dan öğretmenler Tokat'a geldi.


Vali Dr. Recai Akyel, Özel Olgunlar İlköğretim Okulu öncülüğünde Fransa ve Macaristan'dan Tokat'a gelen 10 öğretmeni makamında kabul etti.

Okul Müdürü Ayhan Esener, projesinin amacının Avrupa Birliği ülkeleri ile Türk öğretmenleri arasında kaynaşma sağlamak ve ülkelerin tanıtımını yapmak olduğunu ifade ederek, "Bizler hem Fransa'ya hem de Macaristan'a gittik projenin son ayağı olan ülkemizde misafirlerimiz ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz'' dedi.
Vali Akyel ise yabancı konuklarına İngilizce hitap etti. Tokat'ın birçok kültürel özelliği bünyesinde barındıran, tarihi bir şehir olduğunu belirten Vali Akyel, "Bu tür projelerin ülkeler ve insanlar arasında kültürel paylaşımı sağlıyor. Konuklarımızı ilimizde en güzel şekilde misafir edeceğiz. Umuyorum ki kendileri de ülkelerine döndükleri zaman ilimizin gönüllü tanıtım elçileri olacaklardır" diye konuştu.


Vali Akyel kısa konuşmasının ardından öğretmenlere yöresel ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler takdim etti. Fransız ve Macar kadın öğretmenler el baskısı yazma ve sofra bezleri dikkatini çekti. Davetliler Vali Akyel'i ziyaretlerinin ardından kentin tarihi mekanları Taşhan, Alipaşa Camii ve Mevlevihane'yi gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 14:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?