30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Yağış evi yıktı!

Tokat'ta yağışların da etkisi ile yıkılan ahşap evde bulunan kadın, yaralı olarak göçük altından çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Tokat merkeze bağlı Taşlıçiftlik köyünde yıkılmak üzere olan tek katlı ahşap ev yağışların da etkisiyle bir anda göçtü. Bu sırada evde bulunan 9 çocuk annesi Huriye Emrek (55), göçüğün altında kaldı.

Olay yerine koşan köy halkı ve Sivil Savunma ekiplerinin yardımı ile Huriye Emrek, bulunduğu yerden yaralı olarak çıkartıldı. 112 Acil Yardım ambulansı ile Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadın, yapılan ilk müdahalenin ardından acil serviste müşahede altına alındı. Olay anında çocukların okulda olması ise muhtemel bir faciayı önledi.

Köy halkından İlhan Fındık, evin çok eski olduğunu ve yağışla birlikte yıkıldığını belirterek, “Adamın durumu yoktu, fakir. Kışın atı öldü, çevreden yapılan yardımlarla geçiniyordu” dedi.

Kardeşine ev yaptırılması için yapılan yardımlara engel olunmaya çalışıldığını ileri süren Emine İsan ise, “Bu felaket gece olsa ne olacaktı. Evde 5 kişi kalıyorlardı. Yıkıldığı anda sadece hanımı varmış. Bir ev yaptırmak istediler, dört duvar çevirdiler. Öyle kaldı” diye konuştu.

YIKILMAK ÜZERE OLAN EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

At arabacılığı yaparak geçimini sağlayan Osman Emrek (61), 2009 yılında çaresizlik içinde yıkılmak üzere olan evde kaldıklarını söylemişti. Valilik ve Aile ve Sosyal Politikaları Müdürlüğü ve vatandaşların yardımı ile ayakta durmaya çalışan Emrek, tek katlı bir ev yaptırmak için yaklaşık 3 yıldır mücadele veriyordu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2012 Perşembe 15:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?