7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Yakup herkesin sevgilisi

Tokat'ta, yoldan geçenlere ıslık çalan ve konuşmalarına cevap veren Yakup isimli Afrika gri papağanına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Tokat Sigara Fabrikası'ndan emekli olan Rıfat Güler, bir arkadaşından aldığı papağana evladı gibi bakıyor. Yaklaşık 20 yaşında olan Yakup isimli papağana 'oğlum' diye seslenen Güler, bugüne kadar ayı, güvercin, köpek, balık, leylek, muhabbet kuşu, kanarya gibi birçok hayvan beslediğini ve doğa tutkunu olduğunu söyledi.

Papağanın aileden oğlu Volkan hariç herkesin ismini söyleyebildiğini belirten Güler, "Hanımın, kızımın ve benim ismini söylüyor. Ama oğlumun ismi Volkan'ı öğretemedik. 'V' harfinden dolayı söyleyemiyor sanırım. 'Bay bay' diyor, kapı çaldığında 'kim o', telefon çaldığında 'alo' diye bağırıyor. Yoldan geçen yağlıcılara 'yağlıcı' diye sesleniyor. Eşim Dilek'e devamlı seslenir, onunla konuşur.

Evimize gelen misafirler Yakup'un konuşmasını bekliyor ama yabancı biri olduğu zaman pek konuşmayı sevmiyor. Bazen sövüyordu, onları unutturmaya çalışıyoruz. Arada sırada hafızasında kaldı sanırım ondan söylüyor. Oyun havası eşliğinde oynamayı seviyor. Herkesin bir papağan beslemesini isterim" diye konuştu.

Güler, Yakup'un kötü olan bir hareketi asla unutmadığını, yeri geldiğinde tepkisini verdiğini ifade ederek, "Ama evin çocuğu gibi davrandığında irtibatı kesmiyor. Bugünlerde biraz stresten tüyleri döküldü. Stres ilaçları da verdik. Dönem dönem böyle tüy döküyor" şeklinde konuştu.

4. kattaki evin balkonunda yoldan geçenlere ıslık çalan ve onlarla konuşan Yakup'a, 7'den 70'e herkes büyük ilgi gösteriyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 15:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?