3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Yangın 100 kişiyi mahsur bıraktı

Tokat'ta bir alışveriş merkezinin trafosunda çıkan yangın nedeni ile binanın en üst katında bulunan kafeteryada mahsur kalan yaklaşık 100 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde bulunan 5 katlı bir alışveriş merkezinin yanında bulunan trafo, saat 22.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple patladı. Meydana gelen arızadan alışveriş merkezinin trafosu da etkilenince bir anda dumanlar yükselmeye başladı. Kısa sürede binayı kaplayan dumanlar nedeni ile mağazanın üst katlarında bulunan müşteriler ve mağaza çalışanları teras katta bulunan kafeteryaya yöneldi.

Yoğun duman nedeni ile teras katta mahsur kalan yaklaşık 100 kişinin yardımınına itfaiye ekipleri müdahale etti. Binanın her iki tarafından itfaiye merdiveni ile 5. katta bulunan vatandaşlar aşağıya indirildi. Dumandan etkilenen bir mağaza çalışanı ise ambulansla Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Olay yerinde çalışmaları koordine eden Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, ekiplerin kısa sürede müdahalesi sonuncu her hangi bir can kaybı yaşanmadığını kaydetti. Çetin, bina içinin iki defa aranıp kalan olup olmadığının araştırıldığını ifade ederek, "Binada yangın merdiveni arka tarafta. Müşteriler bilemediği için ön tarafa gelmişler. Onların tamamını iki itfaiye aracı ile indirdik. Panik olmadı, vatandaşın itfaiyeye güvenmesi, binadan atlama olayını gerektirmedi. Yaklaşık 100 kişi
kurtarıldı" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 03:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gurkanozcapa IP: 88.228.43.xxx Tarih : 1.08.2007 19:28:00
Trafo patlayan ve dumanlara boğulan alışveriş mağazasının ismi YİMPAŞ mağazası