6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Yangın söndürme tatbikatı

Tokat Belediye itfaiyesi tarafından yapılan yangın söndürme tatbikatında yanan yolcu otobüsü kısa sürede söndürüldü.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nden Tokat Belediyesi'nin talebi üzerine gelen itfaiye eğitim uzmanları Muhammet Canlı ve Bülent Buldu tarafından yaklaşık 1 haftadır eğitim alan Tokat Belediyesi'ne bağlı itfaiye erleri, son olarak kazada yaralı kurtarma ve yangın söndürme tatbikatına katıldı.

Tatbikatta hurdaya ayrılmış 2 adet yolcu otobüsü kullanıldı. Belediyenin kum ocaklarının olduğu bölgede yapılan tatbikatta senaryo gereği kaza yapan iki yolcu otobüsünde bulunan yaralılara
müdahale edildi. Otobüsün altında ve direksiyon başında sıkışan sürücü ekipmanlar kullanılarak başarıyla kurtarıldı. 112 ekipleri tarafından ise yaralılara ambulansta müdahale edildi. Kaza sonucu ayrıca çıkan yangında alev alan diğer otobüse ise 110 ekipleri kısa sürede müdahale etti. Yolcu otobüsüne yangın söndürme köpüğü ile müdahale eden ekipler yangını kontrol altına alarak soğutma işlemi yaptı. Yapılan tatbikatı başkan yardımcıları ile birlikte izleyen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, eğitim olmadan teknolojiyi kullanmanın anlamı olmadığını kaydetti. Bu anlamda eğitime önem vererek bu tür çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Çiçek, "Elimizden geldiği ölçüde günlük teknolojiyi takip etmeye çalışıyoruz. Eğitim olmadan teknolojiyi kullanmanın da çok fazla anlamı olmuyor. Bu yönde girişimlerimiz sonucu itfaiye personelimiz eğitim aldı ve tatbikat gerçekleştirildi" dedi.


İtfaiye eğitim uzmanları Muhammet Canlı, ise itfaiye erlerinin yangını söndürmede can güvenliklerinin de ön planda olduğuna dikkat çekerek özel kıyafet kullanımının önemine değindi. Bir çok Anadolu kentinde önemsenmeyen bu eksikliği Tokat Belediyesi'nin gidererek itfaiyesine kazandırdığı için teşekkür eden Canlı, lüks olarak görülen bu ekipmanların tüm itfaiye birimlerinde olması gerektiğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?