6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Yaralanan çocuğun hayati tehlikesi var

Tokat'ın Turhal ilçesinde konser öncesi yaşanan kazada ağır yaralanan çocuğun hava fişek organizasyonunu yapan Ahmet Erdoğan'ın oğlu olduğu ortaya çıktı.

11 yaşındaki Burak Erdoğan'ın ise hayati tehlikesini atlatması için 48 saat beklenirken, kazada yaralanan AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in ise kulağına doku nakledildi.


Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen festivalde sahne şovu için yakılan 'volkan' diye tabir edilen sahne düzeneğinin, protokolün olduğu tarafa doğru patlaması sonucu meydana gelen kazada 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Kazada AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in sağ kulağında doku kaybı meydana gelirken, bir çocuk karın bölgesinden ameliyat edilmişti. Havai fişek organizatörü Ahmet Erdoğan, meydana gelen kazada karaciğeri ve bağırsakları zarar gören oğlunun durumunun düne oranla daha iyi olduğunu ifade ederek, "Doktorlar, ameliyattan sonra küçükte olsa bir iç kanamanın sürdüğünü söyledi. 3-4 gün müşahede altında kalacak" dedi.


Ahmet Erdoğan, konser programında 11 yaşındaki oğlu Burak'ın yapılanları görüntülemek için kendi kamerasıyla çekim yaptığı sırada kazanın meydana geldiğini belirterek, " 'Volkan' diye tabir edilen sahne düzeneğinin olması gerekmeyen bir noktada patlamış olması onlara verdiği zarar istenmeyen bir şey. İnşallah böyle bir kaza bir daha olmaz. 10 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir şeyi aklım almıyor. Volkanın yanan bir ürün olduğu için yanmadan sıkışarak basınç yapması olabilir. Ama bu kadar tahribat vermesi hayret verici. Bu işi yapmama rağmen ne olduğunu kestiremiyorum. Olmaması gereken bir şey" diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ YÜKSEL'İN SAĞ KULAĞINA DOKU NAKLİ YAPILDI
Diğer taraftan kulağından yaralanarak doku kaybına uğrayan AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in başarılı bir operasyonla ameliyat edildiği bildirildi. Medical Park Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Halis Yılmaz, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Sezgin, Estetik ve Rekonstirüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Taha Mehmetoğlu, basın mensuplarına bilgilendirme yaptı. Yılmaz, Milletvekili Yüksel'in başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve odasına dinlenmeye alındığını söyledi. KBB Uzmanı Sezgin, yaptıkları muayenede Yüksel'in sağ kulak kepçesinde bir doku kaybı mevcut olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, "Tomografide ise kulak arkası bölgesinde kemikte müdahale yapılmasına gerek duyulmayan ufak bir kırık tespit edildi. Kulak zarında, işitme duyusunda sorun yok" dedi.


Plastik Cerrahı Mehmetoğlu ise kulak orta kısmına kadar ilerleyen kıkırdak ve doku kaybının mevcut olduğunu belirterek, "Yapılan operasyonda kulak arka bölgesinden kulağın orta kısmına doku nakledildi. Hastamızın genel durumu şuanda iyi. Herhangi bir problemi yok. İkinci bir operasyonla oraya yerleştirdiğimiz doku tekrar alınacak. Kulak dış kısmına görünüm vermek için bir operasyon daha yapılacak" şeklinde konuştu.


Bu arada, Yüksel, hastanede 'geçmiş olsun' dileklerini kabul ederken, basın mensuplarının görüntü almamasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 16:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?