7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Yardım kuyruğunda izdiham

Tokat'ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara bayram yardımı olarak verilen 80 YTL'nin dağıtımı sırasında bir kadın baygınlık geçirdi.


Tokat SYDV tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi binasının üst katında yapılan para dağıtımı nedeniyle çoğunluğunu kadınların oluşturduğu muhtaç yüzlerce kişi, 80 YTL'lik bayram yardımı alabilmek saatler öncesinden sıraya girdi. Vatandaşların aynı saatlerde bina önünde toplanması nedeniyle yoğunluk yaşanırken, içeri girenler dışarı çıkmakta zorlandı. Dar olan bina girişinin birinci katına çıkarak paralarını almak isteyen kadın ve erkekler ayrı ayrı sıraya girerken, zaman zaman
tartışmaların yaşanmasına yol açtı. Anneleriyle gelen çocuklar ezilme tehlikesi geçirirken, bir kadın yaşanan yoğunlukta baygınlık geçirdi.


Öte yandan, Tokat'ta Kurban Bayramı dolayısıyla merkez ve köylerde bulunan ihtiyaç sahibi 3 bin 450 kişiye toplam 276 bin YTL yardım yapılacağı, para yardımın ise mahalle ve köylere göre yapıldığı, ancak vatandaşların bu sıraya uymadığı ve bu nedenle yoğunluk yaşandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 14:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?