7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Yaşam savaşını kaybetti

ÜNİVERSİTELİ GENÇ 34 GÜN SÜREN YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Tokat'ta öğrenci yurdunda arkadaşı tarafından bıçakla yaralanan üniversite öğrencisi 34 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybeden Erhan Gündoğdu'nun (21) cenazesi memleketi Tokat'ın Niksar ilçesine getirildi. Niksar Meydan Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Gündoğdu'nun cenazesi Melikgazi Kabristanlığı'na defnedildi. Cenazeye Niksar'a vekalet eden Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Tokat GOP Yurt Müdürü Yücel Demirdöven ve çok sayıda

vatandaş katıldı.

1 Haziran'da oğlunun bıçaklı saldırıya uğradığını ifade eden baba Hüseyin Gündoğdu, böyle bir acının tarifsiz olduğunu belirterek, "Bizim çocuğumuzun başına gelen bir başkasının evladına gelmesin. Yurdun güvenliğinde denetlenmesinde, yurda giriş çıkışların mutlaka denetlenmesi lazım. Herhangi bir denetleme olmazsa isteyen bıçakta sokar, dinamitte sokar. Bundan sonrası ne olacak bilmiyorum soruşturma devam ediyorum, bekleyip göreceğiz. Üniversitede okuyan çocuklarımıza söyleyebileceğim tek şey sadece

derslerine odaklansınlar, derslerine çalışsınlar, aileler onları okumaları için yolluyor. Kendilerine saygı duyarlarsa her şey daha güzel olacaktır" dedi.

Tokat Merkez Fidanlık mevkisindeki yurtta kalan Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadı Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 1. sınıf öğrencisi Erhan Gündoğdu (21), 1 Haziran'da aynı odada kaldığı matematik bölümünde eğitim gören Hakan U. tarafından bıçaklanmıştı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan genç, helikopter ambulansla Ankara Gazi Üniversite'sine sevk edilmişti.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ 34 GÜN SÜREN YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 16:07:04
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 18:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?